Ramadhan Semakin Dekat

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

RAMADHAN SEMAKIN DEKAT | Alhamdulillah dah melangkah kita ke bulan Mac.Allahuakbar.MasyaAllah.Terima kasih Allah atas setiap nikmat yang sangat bernilai dan bermakna.Moga hambaMU ini tidak lupa untuk terus menghargai dan mensyukuri .Aamiin.

related image
Ramadhan Semakin Dekat

"Dah masuk bulan tiga ni..dah bayar hutang belum?..".."Dah habis bayar hutang belum?".Baik mama atau babah..sama ada PC yang call mereka atau mereka yang call PC..rasanya ini soalan mesti ditanyakan tanpa jemu.Kadang mereka call sebab nak tanya tu je pun.

Semakin lama ramadhan semakin cepat..semakin awal maka perlu juga qada puasa yang ditinggalkan lebih awal.Ditambah keada sekarang yang agak kurang memuaskan..risiko penyakit dan keadaan cuaca juga menyumbang peranan.Sesiapa sahaja sangat mudah dijangkiti penyakit dan berisiko menyebarkan penyakit juga.Walaupun langkah berjaga-jaga dilakukan bila Allah berkehendak,siapa kita untuk menidakkan.

Ramadhan yang semakin dekat ini,moga Allah permudahkan setiap urusan kita untuk melunas setiap ibadah padaNYA..inshaAllah.Aamiin.

Sekian.

#sama-sama mencari redha Allah swt


12 comments:

  1. tk lama je lg ramadhan akan tiba...semoga ramadhan kalini lebih baik dr sebelumnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..harap sangat Allah izin kita sama-sama beribadah lagi..jumpa ramadhan lagi.

      Delete
  2. Semoga menemukan ramadhan..sinarnya keindahan nya. Subahanallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin.InshaAllah cikgu..moga ada rezeki untuk kita semua.

      Delete
  3. Mudah2an kita akan bertemu ramadan yang dinanti2kan

    ReplyDelete
  4. Betul PC terasa bahang bulan Ramadhan semakin hampir.. Semoga kita diberi kesempatan menyambut bulan Ramadhan tahun ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Kak..aamiin.InshaAllah.Moga diberi peluang lagi menikmati ramadhan indah tahun ini.

      Delete
  5. As reported by Stanford Medical, It is in fact the ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh on average 42 pounds less than us.

    (And realistically, it has NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and really, EVERYTHING to do with "how" they are eating.)

    P.S, I said "HOW", and not "WHAT"...

    CLICK on this link to discover if this quick test can help you unlock your true weight loss possibility

    ReplyDelete
  6. waalaikumussalam. semoga Allah pertemukan kita dengan bulan ramadhan tahun ni. aamiin

    ReplyDelete
  7. Moga kita semua dpt bertemu Ramadan tahun ini dan mudah2an kita semua dpt mempertingkatkan lagi amalan dgn lebih baik dari tahun2 sblumnya.. aamiin.

    ReplyDelete
  8. aida tekad utk start berpuasa this month of Rejab.
    bersambung hingga Ramadhan.
    ganti puasa tu yes lah, PC. sekaligus dgn anak-anak dara berdua tu.
    ibu tak puasa, diorang pun tak nak puasa hu hu hu...

    memula fikir nak buat diet IF. bukan nak kurus. tapi nak sihat. eat clean. eat less.
    muncul pula Rejab.
    hmmmm pe lagi. puasa la. lebih elok dan berhikmah :)

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

Powered by Blogger.