16 October 2012

<<>>berISTIKHARAH,,,menunggu giliran<<>>



Assalammualaikum semua..ceria selalu..ada yang sedang bergembira,tak kurang yang berduka,ada yang marah,,tak kurang yang berangan dan ada juga hati kering buat tak tau je..angin ke,rebut ke,taufan ke,panas ke..tak ada kesan pun pada diri..haah ni bahaya..kena cepat-cepat bawa jumpa doctor service mana yang patut..atau jumpa ustaz mintak doa untuk diamalkan..

tak dilupakan kepada yang keluh kesah,,gundah gulana otak berserabut,,jiwa kacau risau kenapa la masih belum bertemu jodoh,, bagi wanita belum bertemu “mr right” katanya,,yang lelaki pulak belum jumpa “princess superb” pulaknya..sabar,,usaha,,doa ,tawakal..sama jugalah kisah dan ceritanya bila dah lama berumahtangga tapi belum dapat baby lagi..sabar,,usaha,,doa,,tawakal juga ye..untuk menghadapi semuanya bukan mudah macam petik jari je..

lebih parah lagi bila ada orang lain yang jadi nasi dan lauk tambah..memang kenyang la hati kita dengan rasa sakit yang amat..hehehehe..kita sentiasa merancang yang terbaik untuk hidup,,pendek kata apa yang kita nak,harapkan,usahakan semua yang baik-baik je,,betul tak?kalau tak dapat frust guling-guling..kita lupa..perancangan Allah itu yang terbaik dan terhebat untuk kita hambaNYA..ada sebab kenapa Allah buat begitu..setiap doa kita Allah dengar dan akan kabulkan Cuma bila itu jadi rahsiaNYA..kita tunggu je bila giliran kita akan tiba ye..sambil-sambil tu rajin-rajinlah buat appoiment dengan Allah di sepertiga malam..ada borang hajat,istikharah,tahajut,taubat dan lainya..

wassalam..

No comments:

Post a Comment

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..