Isyarat Mengantuk

Advertisement
بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalammualaikum..

ISYARAT MENGANTUK || PC sangat suka bila tengok baby menguap..dah nama pun baby setiap tindak tanduknya comel belaka..tak gitu..serba serbi nampak comel..hehe..alahai si anak syurga..habis orang dewasa menguap tak comel ke..hehehe..ke comot..kalau muka ala-ala baby face tapi setiap kali menguap bunyinya dan macam mesin kisar kopi sambil goyang gerudi punggung tu tak ke ngeri tu..alahai..sila la bertatasusila sikit..hehe..mau nangis tepi bucu mesin jahit bakal mertua..nampak macam lawak jenaka hujung minggu kan..kan..tapi..

Daripada Abu Said al-Khudri RA katanya, Rasulullah SAW bersabda, 
Apabila seorang di antara kamu menguap, maka hendaklah ia meletakkan tangannya ke mulut kerana sesungguhnya syaitan akan masuk ke mulut sekiranya tidak di tutup ketika menguap.
(Hadith Riwayat Muslim)

Perkara yang kecil itu jangan dipandang remeh..kadang yang kita sangka remeh itulah yang bakal membebani kita kelak..

*terima kasih ukhuwah..

Tag : Ilmu
14 Komen untuk "Isyarat Mengantuk"

Slalu juga nampak org yg sangap tak reti tutup mulut... buruk betul huhu

menguap sambil ada bunyi -.- tu paling la annoy :D
terima kasih atas info dan peringatan yang diberi.

Blogwalking sini, jemput singgah baca artikle ini ye

Faktor Trafik Blog Turun site...

Assalamualaikum PC,

Betul tu, jadikan amalan bukan susah jaga adab sopan.

Assalamualaikum PC,

Betul tu, jadikan amalan bukan susah jaga adab sopan.

Kot bangsa lain tu ada ampunla kan, mmg dorg tk tau, ni melayu agama islam, nampak naw tk belajarnya adab yg Rasulullah buat.

Kot bangsa lain tu ada ampunla kan, mmg dorg tk tau, ni melayu agama islam, nampak naw tk belajarnya adab yg Rasulullah buat.

menguap sambil tutup mulut, indahnya islam kan mengajar adab sopan dan kesantunan =)

Kalau depan orang sebolehnya nak tahan menguap ! tapi betullah adap kena ada

Kita anggap dia terlupa..hehehe..yang lagi best siap ada bunyi..kihkihkih :)

kalau lelaki tu mungkin boleh kita slumber..tapi kalau perempuan yang buat..Allahu..selagi boleh elak..elaklah...tapi itulah kita ini insan biasa.. :)

Waalaikummussalam kak..mula2 mungkin susah..tapi perlahan-lahan amalkan nanti terbiasalah..

mungkin terlupa atau tidak disengajakan kot...hehe...tapi kalau boleh elakkanlah yang mana sedia maklum tu.. :)

sangat indah cuma mungkin kita tidak perasan akan keindahan itu.. :) indah yang berpahala..

menguap ni sukar dijangka yana..kadang tu memang tak boleh ditahan-tahan langsung..cuma kalau dah tak tahan nak menguap..tutup mulut..jangan biar terbuka luas.. :)

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH..

Back To Top