Previous
Next Post »

13 comments

Write comments
Kakzakie
AUTHOR
November 11, 2015 at 11:00 AM delete

Dunia dah tentu ada pada kita sekarang ni
yg penting jgn sampai lupa pada akhirat hanya kerana dunia

ps: Entah kenapa url perducinta tak boleh dijejaki melalui link dari komen yg diberi dlm blog.
Mula-mula di dashboard pun tak ada tau. Sekarang dah ok..

Reply
avatar
Atie Yusof
AUTHOR
November 11, 2015 at 1:24 PM delete

setuju sis... tak perlu lah nak kejar sgt dunia yg sementara ini... :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 11, 2015 at 4:07 PM delete

Betul kak...sekarang kita di dunia..depan mata..jangan lupa akhirat..yang kita tak nampak..tak tahu tapi pasti di situ kehidupan kita selamanya..

Ye ke kak...Allahu..kenapa la pulak ye..tapi dah ok kan kak...alhamdulillah..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 11, 2015 at 4:08 PM delete

Besederhana dan berpada pada di dunia kan kak..
Pae merajuk lagi tak tu...

Reply
avatar
November 11, 2015 at 4:52 PM delete

betul tu kak, letak dunia ditangan akhirat dihati, moga moga kita dialpa dek dunia ;)

Reply
avatar
Nao Mei
AUTHOR
November 11, 2015 at 5:04 PM delete

Apapun..kita tetap memilih akhirat...kerana disitu dunia kita yang paling akhir...
Dan disitu lah langkah kaki kita ternoktah....

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 11, 2015 at 5:33 PM delete

Amin...harapnya dan sebolehnya begitulah yana :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 11, 2015 at 5:34 PM delete

Betul cik akak..itu pilihan terbaik dan terakhir kita sebagai hambakan..

Reply
avatar
November 12, 2015 at 10:44 AM delete

Sebaik-baiknya dapatkan akhirat dengan dunia..kerana dengan apa yang kita buat di dunia inilah yang akan tentukan akhirat kita bagaimana..:) terima kasih PC selalu singgah blog CM, ini kunjungan balas sy..:)

Reply
avatar
Sheila Adziz
AUTHOR
November 12, 2015 at 8:59 PM delete

aduhhh pc.... kata-kata ni sgt betul, tapi bila kita kejar akhirat tinggal dunia org akan kata kita giler, bodoh..... camana tu.....

Reply
avatar
Mardiah Diana
AUTHOR
November 14, 2015 at 8:45 PM delete

Dunia hanya pinjaman sementara...

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon