salah satu daripadanya

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum ukhuwah

Syukur atas setiap nikmat..alhamdulillah

~salah satu daripadanya~
Untung batu tenggelam..untuk sabut timbul..pepatah ini famous sedari dulu lagi..pepatah lagend mencerminkan nasib..nasib tidak baik kena kejar keliling rumah dengan mak sambil bawa pelepah sawit..gara gara cakap ketiak mak bau ayam mengeram..ha ada berani..padahal dulu kecik kecik ketiak itulah yang dicium masa nyusu..masa kemaruk ngempeng..cepatnya lupa diri..bukam melayu mudah lupa..tapi diri sendiri tu yang lupa jasa..bawak bayakkan beristighfar la ye..


Kombinasi yang baik atau ngam bak kata pak mat terung sebelah rumah..hehe..sangat penting untuk melaksanakan team work..rumah tangga pun team work ea??sudah semestinya..huhu..kerana itu 4 ciri asas itu jangan dipandang mudah..(agama,paras rupa,harta dan keturunan)..sila highlight la pada agama in sya Allah asas yang tiga mendekat..*nampak tak siap bold,italic,underline lagi,,ha gitu..kihkihkih..seorang panas..pastikan seorang jadi penyejuk..ayah tegas pastikan ibu berlemah lembut,,wah macam ying dengan yang pulak ye..jauhkan suasana dingin beku..hangat membara..takut rentong sini sana..

Walau bagaimana pun..tidak semua perkara boleh sesuka hati kita memilihnya..kerana kita hidup beragama..berhukum yang wajib dipatuhi..ditaati..kan sedari alam rahim ibu lagi sudah berjanji..

salah satu daripadanya
Google image







Previous
Next Post »

12 comments

Write comments
Puan Wawa
AUTHOR
August 17, 2015 at 2:02 PM delete

Patut kena kejar ngan mak klu cakap mcm tu.. Hehe..

Betul tu, dlm rumahtangga perlu ade tolak ansur.. Sorang tgh hangin, sorang lagi kena cool.. Bahagialah rumahtangga..😊

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
August 17, 2015 at 4:10 PM delete

Tenggelam pun untung ye PC... Nice sharing ^-^

Reply
avatar
Zizie Zack
AUTHOR
August 17, 2015 at 4:16 PM delete

haaaa.. nakal akak ea ngata mak camtu.. hehehe

Reply
avatar
Sham
AUTHOR
August 17, 2015 at 4:48 PM delete

Cos mmg patut kena kejar keliling umah...kikiki

Reply
avatar
Bunda_nora
AUTHOR
August 17, 2015 at 8:25 PM delete

Patutnya kena kurung dalam reban ayam olih mak... hehe

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 17, 2015 at 8:50 PM delete

@Puan Wawa
Hehehe...dugaan rumahtangga bukan calang2..tapi berkat kesabaran..in sya Allah boleh dinikmati kebahagiaannya..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 17, 2015 at 8:51 PM delete

@Dunia Zumal
Tenggelam tu maksudnya pandai menyelam..boleh tengok terumbu karang dilautan..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 17, 2015 at 8:52 PM delete

@Zizie Zack
Haaaaishh bukan akak..itu contoh zie..kihkihkihkih,..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 17, 2015 at 8:54 PM delete

@Bunda_nora
Huhuhuhu..itu kalau kenyataan..contoh je bunda..tapi rasanya macam ada berlaku realiti..

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon