♡♡hak♡♡

Bissmillahirahmanirahim 
Assalammualaikum ukhuwah ♡ 


~~Melayan perasaan ke perasan huhuhu~~
bila hendak sesuatu berusaha..sudah perolehi apa yang dihajati,,mensyukuri,,gembira??haruslah.,,duduk atas kerusi rasa macam mengepak ngepak sayap diudara...seronoknya berganda bila jalannya atau caranya halalan thoiyyiban..bukan pada makanan saja wajib bersih dan suci ye..insya Allah ada keberkatannya di situ..

~~Bukan calang calang~~
Wahyu daripada Allah..kepada Rasul kita..Nabi Muhammad SAW..untuk kita ini ummat dan hamba..Al Quran sumber rujukan..naskah agung yang teramat indah..lengkap..tersedia segala jawapan pada setiap persoalan..pertahankan kitab kita..sayangi sepenuh jiwa raga..PC juga seringkali memandang sepi..masyaAllah..berdosanya aku sebagai hamba..**pangggg..sakitkan..bangkit..berubah..

~~Suara suara berbicara~~
Persoalan demi persoalan..dah namanya manusia..penuh dengan tanda tanya..berselirat segala neoron di kepala mencerna cerita..fakta atau auta..mesyuarat bermula..di jendela atau pintu jiran tetangga..tapi sekarang kemudahan teknologi kan ada..teks pun boleh panjang berjela..hohohohoi..muqaddimahnya du'a..kan salam itu du'a..moga isinya tidak menyebabkan kita menjadi fakir kedana..hendak berhutang tidak semestinya mengisi borang segala..atau menyatakan detail diri semua..betul tak..iye ke??garu kepala..krikk..krikk..HUTANG PAHALA..moga kita bukan menjadi pengutip dosa..
Previous
Next Post »

10 comments

Write comments
Kakzakie
AUTHOR
May 28, 2015 at 12:25 PM delete

Godaan syaitan itu yg buat terkucil tapi pang! bagi sedar cepat taubat. Tak mahulah hidup dgn kutip dosa org semata - Allah..

Reply
avatar
May 28, 2015 at 2:43 PM delete

Kalau cara betul and then berjaya memang happy yang tak terhingga lah! <3

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
May 28, 2015 at 5:36 PM delete

Sayu juga mengenangkan banyak dosa dlm diri ini.. hurmmm..

Reply
avatar
nusha fasha
AUTHOR
May 28, 2015 at 6:58 PM delete

Byk yg mggoda.. kadang alpa..

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
May 28, 2015 at 9:09 PM delete

manusia yang tidak pernah sepi dari ujian dan dugaan dariNya.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 29, 2015 at 9:54 AM delete

@Kakzakie
harapnya begitulah kak..jangan kita muflis di sana kelak..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 29, 2015 at 9:54 AM delete

@Nadratul Syazwana
betuuul tu..tidur pun senyumkan..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 29, 2015 at 9:55 AM delete

@Gee Lion
PC lebih lebih lagi banyak dosa..masyaAllah..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 29, 2015 at 9:56 AM delete

@nusha fasha
setuju..tu yang seringkali terleka..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 29, 2015 at 9:57 AM delete

@anajingga
sejak zaman Nabi Adam a.s lagi godaan itu ada..

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon