::..KecundanG..::

Sumber : Google

Assalammualaikum semua..

Rindu PC nak mencoret..nak blogwalking..syukur kepadaMU YA ALLAH..atas setiap izinNYA..menikmati nikmat yang mana mungkin kita hamba berdaya untuk memperoleh tanpa bantuanNYA..ALLAHUAKBAR..selawat dan salam buat Rasulullah SAW ..

Debaran menanti keputusan peperiksaan dah lama berlalu..lega atau tidak..telah berlaku..pasrah..redha..yakin punya hikmah..usaha tetap diteruskan..demi masa depan..masing masing giat berusaha untuk menyambung pelajaran..teruskan bersabar untuk menanti keputusan..Allah dah susun kisah dan laluan terbaik untuk kita hadapi juga lalui..

Itu ini..sana sini..nak..nak..nak..nafsu nafsi..hehe..kan kadangkala akal dan iman adoii tercampak pada tangga last sekali..terlalai seketika..umpama kanta tebal pun belum mampu merawat rabun yang tahap gaban..ermmm PC pun rabun..adoii.,adatnya kita ini insan..jatuh bangun itu lumrah..luka berparut itu mainan..yang paling utama kembali pada Allah..Allah..Allah..selangkah kita mendekatiNYA..sepuluh kali DIA menghampiri kita..yakinlah..

Kenapa??pelbagai persoalan..macam macam rasa..sentiasa meragui..terutama tatkala dugaan melanda..yes..kitakan insan biasa..yang sentiasa terdedah pada dosa dan noda..selalu terpedaya dengan hasutan syaitan dan iblis..dah memang dia berjanji untuk menyesatkan anak adam..namun dihadapan Allah tetap bersujud..lantaran itu kita mesti teguh dan ampuh., jangan kecundang..fizikal..mental,, emosi..berpegang teguh pada janji kita...LAILAHAILLALLAH..MUHAMMADRASULULLAH..
Previous
Next Post »

10 comments

Write comments
April 20, 2014 at 8:07 AM delete

dugaan tak mengira waktu dan ketika.. kena kuat mental untuk menerimanya kan jue..

maaf baru mama dapat singgah ni.. sedihnya lama tak datang sini

Reply
avatar
Aku Penghibur
AUTHOR
April 20, 2014 at 5:37 PM delete

dugaan selalu hadir saat di jangka... hadapilah dengan tenang dan zikrullah

Reply
avatar
Kakzakie
AUTHOR
April 21, 2014 at 9:08 AM delete

Inilah kita manusia PC. Kadang terleka dan terlalai dibuai hasutan kanan-kiri. Segera patah balik sebaik sedar..

Hidup ini perjuangan yg tak ada penghujungnya kena kuat semuanya demi mencapai bahagia dunia & akhirat.

Reply
avatar
Azie Azam
AUTHOR
April 22, 2014 at 9:48 AM delete

salam .. smbung study ke ?? gud luck kak .. ^_^

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 1, 2014 at 7:06 AM delete

@Norhasniza Khalid
Betul mama..ujian itu Allah beri kerana kita berdaya untuk hadapinya..yakin dan sabar..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 1, 2014 at 7:07 AM delete

@Aku Penghibur
Setuju acik..moga kita semua bertabah hati..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 1, 2014 at 7:09 AM delete

@Kakzakie
Setuju kak..lantaran itu kita mesti bijak memilih sahabat..agar wanginya sentiasa ada..bukan calitan hitam si arang..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 1, 2014 at 7:10 AM delete

@Azie Azam
Selagi kita bernafas..selagi itu kita semua pelajari sesuatu..hehe..

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon