Sekecil-kecil Cahaya Tetap Sahaja Ada Sinarnya

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

SEKECIL-KECIL CAHAYA TETAP ADA SINARNYA

Hal kecil jangan dianggap remeh. Hal remeh jangan dianggap mudah.Hal mudah jangan cepat dipinggirkan. Kerana yang kecil, remeh dan mudah silap urus boleh membinasa. Hati-hati.

Harapan itu sentiasa ada. Selagi awak rajin berusaha. Selagi tidak jemu meminta-minta pada-NYA.Ada.Adakalanya sesuatu itu diluar jangka kita hamba. Kerana baik kebaikkan atau sebaliknya itu boleh berlaku bila-bila sahaja.Kepada sesiapa sahaja juga. 

Terus dan sentiasa percaya, sekecil-kecil cahaya tetap ada sinarnya kerana cahaya itu menyinari, menerangi.Biar pun mungkin Samar, Malap Dan pudar biasanya namun yang disekitarnya tetap sahaja merasai kejelasannya.

related image 

Sekian. 

Semua menjadi indah pada waktunya

14 comments:

 1. Jangan jemu MINTA denganNYA. Allah terlalu rindu dengan rintihan kita, dengan rayuan kita. InsyaAllah Allah takkan memulangkan dengan tangan kosong. Akan ada sesuatu yang akan dimakbulkan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul.Cuma bila dan bagaimana caranya itu cuma DIA yang lebih tahukan.Aamiin.

   Delete
 2. selamat pagi Kak PC. semoga hari lebih indah dari semalam

  ReplyDelete
 3. Selamat pagi Kak PC. Suka dengan bait-bait ayat dlam entri ni. :)

  ReplyDelete
 4. Cahaya yang cantik tu yg samar2.... kalau terang sangat sakit mata!

  ReplyDelete
 5. Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com.

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  E-mel Saya: fradesyriritia12@gmail.com

  ReplyDelete
 6. Kadang memang akan ada masa rasa macam tak ada harapan ja bila Kak Sue rasa down, tapi bila ingat Allah uji sebab sayang.. naik balik semangat..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rasa down atau berputus asa itu ada kan kak Sue.Tapi bila ingat dan sedar semuala itu yang semangat pulih semula.

   Delete
 7. POKERVVIP Website paling ternama dan paling terpercaya di Asia ^^
  Sistem pelayanan 24 Jam Non-Stop bersama dengan CS Berpengalaman respon tercepat :)
  Memiliki 9 Jenis game yang sangat digemari oleh seluruh peminat poker / domino

  Agen Poker Pkv
  lapak poker online pkv
  agen poker
  Game Online
  Lapak Poker Online Terbaik
  Bandar Poker PKv
  bandar poker
  Agen Poker Online Terpercaya
  Bandar Poker Pkv
  Agen poker online

  ReplyDelete
 8. Walaupon kecil.. cahaya pasti akan menyinari..

  ReplyDelete
 9. benar.. walaupun kecil tetap ada harapan =')

  ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..

Powered by Blogger.