Bloglist Itu Penting

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum wbt

BLOGLIST ITU PENTING |Biar betul.Betullah.Mana ada main-main.Eh,bloglist kalau banyak sangat boleh buat loading blog kita lambat la..tahu tak..ya,tahu sangat-sangat.Tapi lebih berat hati kalau tak letak bloglist pada sidebar blog.Bukankah itu juga antara banyak cara untuk kita menghargai dan mengikuti update terkini daripada sahabat-sahabat blogger kita.

Awasan/berjaga-jaga.Kenapa PC cakap bloglist ni boleh dikatakan sebagai satu awasan atau tindakan tak pun langkah berjaga-jaga..ini berdasarkan pengalaman PC sendiri sebenarnya.Masuk ke dashboard..sedang Reading list boleh terpapar tapi sayang scroll bar pula buat hal tidak boleh up and down..di sinilah mula dan timbulnya masalah.Tidak dapat mengikuti rakan blogger di dashboard..sedang masih ada bloglist bukankah itu meredakan sedikit kesedihan,kemurungan dan kejengkelan yang bersarang dihati dan difikiran.Berhuhuhuhuhuhu la PC.Entah sampai bila,PC cuma dapat menziarahi sahabat blogger yang tersenarai pada bloglist PC sahaja.Sedih dan maaf sangat-sangat ya.

Melepas rindu paling pantas.Nak tengok apa yang terkini perkongsian daripada sahabat blogger..tuju terus di bloglist.Terutama bila dalam keadaan yang singkat dan suntuk.Dan bila kuota semakin menyusut.Mahu tidak mahu masalah kuota dan coverage memang tidak dapat PC nafikan terutama bila berada di kampung..di kampung memang banyak masa tertumpu pada keluarga pun sebenarnya kalau PC..namun bila ada sedikit waktu senggang rasa mahu menjenguk blog itu bercambah dan menebal.Maka bloglist lah PC terjah dulu.

Kesimpulannya..biarpun bloglist itu penting...bukan bererti blog-blog yang tidak berada di bloglist itu tidak penting dan boleh dipandang remeh..Jangan!!!.jangan sesekali.Semuanya sama penting dan sama-sama mesti dihargai setiap satunya.Setiap satunya ada nilai keistimewaan yang tersendiri.Ada cara penyampaian yang unik dan memberi kesan pada PC dan kita semua.Hargailah.

related image
Bloglist Itu Penting

#sama-sama mencari redha Allah SWT



28 comments:

  1. Setuju dengan PC, for SA bloglist memang penting..tapi SA akan update setiap bulan..mana yang x update lama tu SA akan tukarkan dengan yang baru..supaya adil kan...silaturrahim perlu di jaga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. PC pun belum update lagi bloglist PC..Allahu. Betul tu adil pada sahabat-sahabat blogger.Itu yang kadang terlepas pandang.

      Delete
  2. Selalu tengok bloglist mostly jarang update. 1 year ago pun ada 😂 Tapi Kak PC sempoi selalu singgah Blog Syaza. Terima kasih Kak 😍🥰

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah kalau Kak PC sihat.. Laptop tak meragam.. Sampai ke blog kawan-kawan termasuklah blog Syaza.
      Sama-sama Syaza :)

      Delete
  3. alamak.
    aida lom update bloglist kat blog tu.
    but still aida klik. masih blogwalking di situ.

    punca utama aida is Reading List. sib baik ok.
    another punca blogwalking aida adalah fb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bloglist kemudian reading list..bila laptop meragam.. Tak boleh scroll reading list bersyukur sangat ada bloglist.

      Delete
  4. Kalau blog Sis dr dulu sampai sekarang memang takde blog list..Sis rajin baca di reading list..ikut masa yang Sis ada, kalau tiba masa stop, memang tak dapatlah nak scroll lagi untuk BW ...
    Terima kasih PC masukkan blog Lin dalam senarai ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah satu nak ringankan loading blog kalau tak silap PC adalah tak perlu bloglist.. Kalau nak juga minimumkan. Tapi PC memang letak.. Untuk persediaan Dan Memudahkan BW.
      Sama-sama Sis.. :)

      Delete
  5. sy ada bloglist n letak link blog kwn2 yg nak bertukar blog link dgn sy je. kira mcm win-win situation. kpd yg dah lama x update terpaksa sy buang sbb nak bagi ruang kpd blogger aktif je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Mudah nak BW pun ye juga Cikgu. Selain Memudahkan Cara Kalau timbul masalah.

      Delete
  6. Ada bloglist akan mudah nampak ada post baru kan PC.
    Phew! panik jugak tu kalau reading list tak berfungsi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang panik MrsA. Termenung dibuatnya. Dugaan.

      Delete
  7. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete
  8. Semoga terus maju dlm blogging...kalau x keberatan cikguzim nak join bloglist juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin. InsyaAllah. Moga semuanya blogger mahu dalam burungnya masing-masing. Alhamdulillah PC dah masukkan blog Cikgu dalam bloglist PC.

      Delete
  9. Pada mama Bloglist mmg.sgt penting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Lagilah bila ada masalah tak terjangka kan mama.

      Delete
  10. kak ana letakkan blog2 pilihan di blog list salah satunya Perdu Cinta lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Ana.. Begitu juga blog kalau Ana ada dalam bloglist PC.. :)

      Delete
  11. Setuju. Kadang-kadang, kawan yang xde blog, buka blog kita, sebab nak rujuk blog list blog orang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Memudahkan orang lain juga. Alhamdulillah.

      Delete
  12. saya tidak mempunyai bloglist..

    sedih juga kerana tidak mampu blogwalking begitu banyak

    ReplyDelete
  13. bloglist tu bukan sekadar untuk baca cerita terbaru rakan2, tapiu sebagai tanda terima kasih atas sokongan mereka. Tq PC selalu singgah blog kak ana.

    ReplyDelete
  14. betul tu kak PC. bloglist sangat penting! saya sebenarnya jenis yang blogwalking melalui bloglist. jarang sangat melalui reading list.

    tak semestinya saya blogwalking bloglist saya sahaja tapi bloglist blogger lain pun saya terjah juga (depends on tajuk menarik hati ke idok) haha. so, bloglist ni memang sepatutnya ada pada setiap blog :)

    ReplyDelete
  15. Bloglist penting sebagai tanda penghargaan dan juga memudahkan untuk blogwalking.. Selain dari komen yang ditinggalkan, bloglist tu juga sangat emmbantu sebenarnya..

    ReplyDelete
  16. setuju. cuma skrang x update hehe.. yang
    kawan2 yang lama menyepi pun masih dalam bloglist.
    kena ambil masa kemas kini..

    ReplyDelete
  17. betul tu bloglist sngt penting.. tq akak, nama sy ada dlm bloglist akak.. syg akak!

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..