Entah Bagaimana Penyudahnya

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖


ENTAH BAGAIMANA PENYUDAHNYA || Sesetengah perkara mampu untuk kita kawal...namun pada sesetengah perkara lainnya bukan dibawah kemampuan kita untuk mengawal malah mengurusnya juga..kerana kita insan yang Allah cipta cukup sempurna dan sangat istimewa disebabkan adanya akal,namun sebagai manusia biasa kita sering alpa.Kita tidak ma'sum(terpelihara daripada lakukan dosa).

Entah Bagaimana Penyudahnya
Sumber : Google Image
Entah bagaimana penyudahnya..sesiapa pun tidak pernah tahu bagaimana penyudahnya kehidupan dirinya..kalau hari ini kita melihat laghanya dia dalam menikmati dunia..mungkin kelak istiqhomahnya dia meraih cinta PENCIPTA..sedang kita entah bagaimana..seandainya hari ini dia yang kita pandang jahilnya mengenal Tuhannya,,siapa tahu satu saat dia paling hampir dengan PEMILIK segalanya..kita entah di mana..m u h a s a b a h . d i r i 💗Perdu Cinta💗
Tidak cukup.. banyak cabang,banyak cara yang boleh kita ushakan untuk perbaiki diri mengikut tahap dan kemampuan diri masing-masing..syaratnya mahu untuk berubah.timbulkan rasa tidak cukup baik pada diri supaya usha untuk perbaiki diri itu sentiasa subur.

*terima kasih ukhuwah
#mencari redha Ilahi

11 comments:

 1. betul tu , setuju sis 😡😡 Asalkan ada kemahuan dan keinginan untuk berubah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terima kasih Fhatin...betul..kena sungguh2 kan :)

   Delete
 2. Kita ni beruntung sebab besar mana pun dosa dilakukan pintu taubat sentiasa Allah buka luas-luas. Jadi sendiri kena ada usaha utk menjadi lebih baik. Cuma itulah jgn rasa kita ni dah cukup sempurna. Tak ada insan sempurna di atas dunia ni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rasa dah cukup sempurna tu PC rasa bahayalah kak..boleh buat kita lupa dan rasa selesa..takutnya asyik nmpak silapnya orang lain...nauzubillahiminzaliq :)

   Delete
 3. Assalamualaikum.
  Moga semuanya baik baik saja. Kita perlu berubah dahulu sebelum nak orang di sekeliling kita kan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikummusalam..betul...moga kita sama2 berubah menjadi lebih baik..amin :)

   Delete
 4. Kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan...

  Salam Jumaat PC.. :-)

  ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..