Silap Tempat??Bakal Melompat..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

SILAP TEMPAT??BAKAL MELOMPAT || Ada ketika bila seseorang itu kongsi idea gilanya..awal-awal kena tentang..dah kenapa nak buat kerja gila...tidak kurang yang tunggu dan lihat kerana yang dianggap gila hari ini satu masa menjadi ikutan atau memberi kebaikkan..siapa tahukan..semua izin Allah SWT..

Silap tempat? ?bakal melompat
Google image 

Tapi kalau sudah jelas silap tempat....memang melompatlah kena 'sound direct'...nak beli sayur pergi pejabat pos..mahu tak meraung kerani di kaunter tu..itu belum nak buat gigi palsu pergi gedung membeli belah..haruslah kena panahan kata-kata berbisa skala 5 dengan jurujual..biarpun mudah,biarpun sedikit ilmu itu sangat perlu.

Ungkap kata-kata syukur itu padaNYA pada setiap nikmat yang dikecapi..waima andai badai melanda pun..mengadu dombalah pada DIA yang satu terlebih dahulu..tidak usah membina hijab antara kita dan DIA kerana kerinduannya DIA untuk semua..🌹Perdu Cinta🌹
*terima kasih ukhuwah 
#mencari redha Allah  

6 comments:

  1. Hehehe...tergelak kakcik memikirkan bagaimana rupa kerani pos tu bila ada yang datang nak beli sayur! (padahal tersilap sebut, sebenarnya nak beli setem je)... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak..ini pengalaman PC sendiri..dulu suka pos kad raya...bila babah pergi pejabat pos bersengat PC nak ikut nak beli stem..sampai kaunter babah bayar bil..PC cakap..kak saya nak beli buah nenas 5.....terbeliak biji mata kakak kerani tu..dia cakap..dik.....buah nenas kat pasar...sebenarnya PC nak beli stem yang gambar nenas tu...hahahaha..merah muka kakak kerani tu...

      Delete
  2. Kalau sampai nak buat gigi palsu pergi ke shopping kompleks memang bukan aje tak tahu tu dah tahap ilmunya kosong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi ada kak..dia fikir ada klinik gigi mcm kedai cermin mata..sebab kat shopping kompleks ada kedai cermin mata kan...ha dia bayangkan ada klinik gigi juga..

      Delete
  3. hahaha... tersedak air yang Nur minum...

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..