20 October 2016

Kekok..Apa Lagi Asahlah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖


KEKOK..APA LAGI ASAHLAH || "Tolong ambilkan babah batu asah"..krik..krik..krik..banyak kali dengar tapi tidak tahu rupanya bagaimana..kacakkah,comel seperti berbie kah..kah..kah..kah..memang minta kena seligi..itu kisah PC darjah 2..memang terpinga-pinga..cuba suruh ambil ais krim dalam peti ais..belum habis cakap dah berdesup.Sekarang kalau pisau tumpul,,anak lesung pun boleh jadi batu asah dik..

Belakang parang kalau hari hari diasah tidak mustahil boleh menjadi tajam.Dan kita sendiri pun kalau asyik melakukan perkara yang sama berulangkali in sha Allah akan mahir.Dengan syarat rajin,bersungguh dan minta Allah bantu permudahkan.Mula-mula ya sememangnya berasa kekok atau janggal..pelik pun ya juga..alah bisa tegal biasa.

Sudah berasa kekok.Bila dah lama tidak berkongsi entri..tidak membalas komen yang ditinggalkan ukhuwah dan tidak juga singgah ke blog ukhuwah,ya PC kekok..rasa tumpul dan berkarat bila sudah tidak seaktif dulu di blog yang semakin suram.SubhanAllah.R.I.N.D.U.Perancangan PC begini tapi aturan Allah begitu.Allah sentiasa "A".Alhamdulillah.

#mencari redha Allah 
* terima kasih ukhuwah 

11 comments:

  1. Ohh... memang lama tak bersiaran ye PC
    Ada 'hadiah' special Allah berikan ke hingga terlalu lama menyepi
    Otak kakak fikir yg +ve macam ada berita baik disebalik PC lama menyepi.

    Moga baik-baiklah ye:)

    ReplyDelete
  2. memang betul.dulu saya tak pandai buat animasi sekarang dah pandai.sertai segmen ucing nak bloglist (^_^)

    ReplyDelete
  3. Hello ! This is not spam! But just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
    Register in comments: blog name; blog address; and country
    All entries will receive awards for your blog
    cordially
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Practice makes perfect kan.. in shaa Allah... :)

    ReplyDelete
  5. Salam Jumaat PC.. abang Pae pun rindu..hihi...
    apa yg Allah aturkan, itu yg terbaik.. asah diri perlahan2 utk jadi lebih baik... :)

    ReplyDelete
  6. salam kak pc , lama kan .. yana pon dah rasa kekok jugak . apa yang busy ntah hehheeh,

    ReplyDelete
  7. Samalaa kita kak. Kekok jgk bila ada yg dtg komen n singgah kat blog tp kita tak sempat nak singgah balik. InshaAllah cuba2 laa kita mncarik kesempatan sama2. Hehe

    ReplyDelete
  8. hehe saya pulak terpaksa merangkak semula dalam dunia blogwalking lepas kehilangan blog :D
    https://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete
  9. lama sungguh tak jenguk PC..sama la kita bila lama tak menjengah di laman blog ni tiba2 rasa segan rasa mcm org baru pulak..

    ReplyDelete
  10. Ye. Rindu dengan pelbagai celoteh PC yang banyak memberi manfaat.
    Semoga aktif semula.

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..