02 May 2016

Bermalas-malasan??

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalammualaikum..

bermalas-malasan
Google image

BERMALAS-MALASAN?? || Rasa PC rasa ini wujud dalam diri setiap orang...angin malas itu kadang datang tidak terduga...bila malas..ya Allah..bila rajin subhanAllah..begitulah kita manusia..ada "mood"..namun jangan terlalu dilayan sangat.."fight"..cuba..kalau wanita mengandung itu jangan dipertikai..aura bawaan budak kekdahnya...tapi kalau tidak mengandung semadang bermalas-malasan baik cepat-cepat minta tolong orang jentik sikit hujung hidung tu..adatlah sesekali timbul aura negatif itu...kalau hari-hari rasa macam tidak manis la pulak..takut timbul fitnah..

Fitnah??..mengerikan..musuh yang sangat bahaya dan boleh membinasakan sekelip mata..meranapkan seluruh jiwa raga..nauzubillahiminzaliq..jauhkanlah...ok bab ni wajar la kalau bermalas-malasan..maksud??..jangan layan fitnah..jangan jadi penyumbang berleluasanya fitnah..alah gosip je..yes asalnya gosip..akhirnya jadi fitnah..*alah macam PC tidak pernah bergosip bagai..ya tak??..eh PC pun manusia biasa..tidak ma'sum makanya sepanjang hidup ini pasti ada mengata dan termengata orang lain juga..astarghfirullahalazim..berdosa diriku ini..*...moga Allah terima taubat kita semua..jangan taubat sambal tumbuk..eh ada ke taubat sambal tumbuk??..ada..tak percaya??..cubalah  SINGGAH SINI..

Ok mulai hari ini cuba kita praktikkan bermalas-malasan pada perkara yang tidak berfaedah langsung..tapi berajin-rajinan*ada ke perkataan ini..* pada perkara yang sangat memberi kebaikkan kepada diri kita dan orang lain...

*terima kasih ukhuwah..


9 comments:

  1. i'm trying too.. tapi bila penyakit malas datang, mashaAllah,,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh slow je bila mood malas ni datang.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. hehehe..betul la tu...cak cakk baa pun ya juga nih.. :)

      Delete
  3. JM singgah http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. rugi juga buang masa bermalas malasan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu PC setuju kak PI..setuju sangat.. :)

      Delete
  5. Penyakit malas ni kdg2 best juga hehee.. :D

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..