11 November 2015

Pilihan Sendiri..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Bila kita kejar dunia,,kita menjadi rakus

Image
Google image 

Bila di dunia kita kejar akhirat,,dunia itu sendiri mendekati kita..

13 comments:

  1. Dunia dah tentu ada pada kita sekarang ni
    yg penting jgn sampai lupa pada akhirat hanya kerana dunia

    ps: Entah kenapa url perducinta tak boleh dijejaki melalui link dari komen yg diberi dlm blog.
    Mula-mula di dashboard pun tak ada tau. Sekarang dah ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak...sekarang kita di dunia..depan mata..jangan lupa akhirat..yang kita tak nampak..tak tahu tapi pasti di situ kehidupan kita selamanya..

      Ye ke kak...Allahu..kenapa la pulak ye..tapi dah ok kan kak...alhamdulillah..

      Delete
  2. setuju sis... tak perlu lah nak kejar sgt dunia yg sementara ini... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besederhana dan berpada pada di dunia kan kak..
      Pae merajuk lagi tak tu...

      Delete
  3. betul tu kak, letak dunia ditangan akhirat dihati, moga moga kita dialpa dek dunia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...harapnya dan sebolehnya begitulah yana :)

      Delete
  4. Apapun..kita tetap memilih akhirat...kerana disitu dunia kita yang paling akhir...
    Dan disitu lah langkah kaki kita ternoktah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cik akak..itu pilihan terbaik dan terakhir kita sebagai hambakan..

      Delete
  5. Sebaik-baiknya dapatkan akhirat dengan dunia..kerana dengan apa yang kita buat di dunia inilah yang akan tentukan akhirat kita bagaimana..:) terima kasih PC selalu singgah blog CM, ini kunjungan balas sy..:)

    ReplyDelete
  6. aduhhh pc.... kata-kata ni sgt betul, tapi bila kita kejar akhirat tinggal dunia org akan kata kita giler, bodoh..... camana tu.....

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..