19 October 2015

AwaS..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Awas

||awas||

"Jangan ambil mudah 
Kali pertama itu peringatan 
Amaran pula kali kedua 
Dan..berhati-hati
Kali ketiga itu hukuman"

11 comments:

  1. Yes betul itu. Jgn smpai berkali kali. :-)

    ReplyDelete
  2. harap jgn ulangi kesilapan yg sama bila sdh pernah terjadi.... huuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak..belajar daripada kesilapan itu..bila diulang maknanya tiada kesan dihati.. :)

      Delete
  3. Kalau dah berkali-kali masih juga tak sedar memang dah patut diberi hukuman setimpal.
    Kakak nak bawa isu jerebulah dalam hal ini...
    Jerebu yg melanda ni agak-agak macam mana PC.
    Peringatan? Amaran atau hukuman?
    Sama-sama kita renungkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peingatan kepada manusia bahawa hargailah setiap nikmat kurniaan Allah SWT
      Amaran kepada jiwa jiwa yang mati agar sentiasa ingat padaNYA
      Hukuman bila ada tangan tangan yang telah bertindak niat tidak menghalalkan cara.. :)

      Delete
  4. Nice sharing ! Jangan ambil mudah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih adik..bila ambil mudah..masalah pun mudah menyapa.. :)

      Delete
  5. Seram pulak bila baca.
    Berusaha untuk belajar dari kesilapan dan tidak mengulanginya lagi. In shaa Allah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..ala janganlah seram..sekadar renungan Ana..akak yang tulis pun terketuk juga hati sebenarnya :)

      Delete
  6. betul kak,
    bila orang bagi tahu something dengar elok elok sebab mungkin dalam tu ada info or anything sbb org tak kan repeat banyak kali kan

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..