06 September 2015

Detik detik terakhiR..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Detik detik terakhir
Google image 

◆♡detik detik terakhir♡◆

Tajuk..bukan main..takut juga jadi salah sangka..hendak cerita tentang mati ke..pastinya PC tak mungkin boleh jawab..kerana maut itu rahsia Allah SWT kan..bagaimana rasanya nyawa dicabut daripada tubuh..wallahuaa'lam..rezeki masing masing..husnul khatimah atau su'ul khatimah..HUSNUL KHATIMAH dambaan kita semua..betul tak..amin...amin..amin..

Ada orang suka buat kerja awal..tak kurang yang gemar buat kerja minit minit terakhir..last minute lagi mencabar katanya*nak lagi mencabar suap popcorn ngadap televisyen..haa kan*..ok terpulang hak masing masing..silakan..yang penting TIDAK mengganggu,menyusahkan atau menimbulkan onar kepada orang lain penghujungnya..TETAPI dalam situasi menduduki peperiksaan tahunan atau UPSR,PT3,SPM mahu pun STPM..bekerja keraslah sedar awal waktu masuk ke dewan peperiksaan hingga masa masa terakhir..CURI masa..selagi guru pengawas yang kutip kertas jawapan belum sampai ke meja sendiri...peluang untuk tambah jawapan masih ada..biarpun hanya sepatah perkataan..*jangan curi alat tulis kawan pulak..huhu..pitam kawan tu nanti*

8 comments:

  1. kena study smart. rancang jadual. pengurusan masa yang efektif itu perlu sebagai seorang pelajar. adik sy pun ambik SPM tahun ni. selamat berjaya kepada semua calon yang bakal menduduki peperiksaan.

    ReplyDelete
  2. Stdy kena bijak..ikut kemampuan dan jgn tesion

    ReplyDelete
  3. assalam..singgah pagi.
    persediaan awal tu penting supaya kita tak kelam kabut. :)

    ReplyDelete
  4. @Puan Wawa
    Supaya tak kelam kabut kan..hehe.,tapi ada juga yang menang cerdik..bljrnya cuma di sekolah..

    ReplyDelete
  5. @GaRy™
    Betul..study smart,.not study hard..perancangan sangat penting..

    ReplyDelete
  6. @nor azman
    Kadang persekitaran yang buat mereka tertekan..lagi2 klu ada family yang suka membeza beza..

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..