14 August 2015

♡♡tarik la slow slow ok♡♡

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum ukhuwah ♡ 

Tarik la slow slow ok
Google image 

Mendung..langit gelap gelita..bintang bintang bersembunyi balik awan kot..Allah..saling bertolak ansur..tidak bertingkah..aturan Allah..masing masing ada peranan sendiri..dilangit..mahu pun di bumi..

♢◇•tarik la slow slow ok•◇♢
Kita..dan kita juga ada peranan masing masing..apa yang disyariatkan..tidak kira fardhu ain..mahu pun fardhu kifayah..bukan bermaksud orang lain buat haaa aku tak payah..kihkihkih..sama sama..dah kata kejar syurga Allah..mesti usaha..semua ustaz ustazah boleh berdakwah..dan hendak berdakwah tidak semestinya dia..kita..dan mereka itu ustaz atau ustazah..terkadang orang tertarik melihat penampilan kita...tak kurang suka melihat pembawakkan akhlak kita..kan ke taufik dan hidayah itu Allah punya..jangan la bila ada sahabat yang buka sebangsa jauh sekali seagama berminat dan cuba mengenal Islam terus ramai ramai pakat heret dia pergi hospital atau klinik...dipaksanya bersunat...tidak ke hijau biru kuning muka kawan tu..sedangkan yang melayu Islam pun ada juga yang terjun tingkap dik bila nampak muka tok mudim..sudahnya umur 24 baru bersunat..itu pun gara gara nak kahwin..step by step..bila kita terasa susah untuk melakukan sesuatu cepat cepat minta Allah bantu kita..bila senang jangan lupa pula bersyukur ye..in sya Allah..amin..

6 comments:

  1. yup, setuju.. tunjukkan keindahan Islam dulu.. buat sikit-sikit, jangan sekaligus.. baru mereka tak terkejut dan lari dari Islam.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Step by step la kan, jangan bila dia mendekati Islam, kita takutkan pula...

    ReplyDelete
  3. kita sendiri pon belum tentu boleh berubah dengan mudah...apatah lagi non muslim kan...hope boleh jadi yang terbaik suatu hari nnti ;'(

    ReplyDelete
  4. @NuSaNa NoSa 91
    Betul..jangan kita jadi agen merosakkan agama..

    ReplyDelete
  5. @Dunia Zumal
    Betul..nanti orang pandang serong pada kita..

    ReplyDelete
  6. @Shiqin Sunshine
    Sama sama belajar..sama sama perbaiki diri..in sya Allah..

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..