19 August 2015

Siap sedia

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

♡●○°siap sedia°○●♡
Segenap sudut..yes kita mesti bersedia..bertindak mengikut keperluan seperti bercakap waktu perlu dan diam tiba waktu..
Cool itu bagus..relax itu baik..santai itu perlu..namun sesuaikan mengikut persekitaran..andai semua perkara dipandang mudah..diambil ringan..takut takut kita tidak bersedia..kita sememangnya tidak boleh menganalisis takdir..tapi kita boleh berusaha untuk perbaiki apa yang kurang dan lemah..

Sejadah itu ringan..kiblat itu tepat..jangan kita memberatkan jasad..
Salam maghrib ukhuwah semua..ikat hubungan kita dalam setiap du'a..moga Allah terima rayuan hamba..

Siap sedia
Google image 

6 comments:

  1. Pokoknya, setiap kali nak buat sesuatu. Tanya pada diri.
    "Allah redha tak dengan apa yang aku nak buat ni?"

    In shaa Allah terjaga amalan kita. :)

    #pesanan untuk diri juga

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Terima kasih untuk info hebat ni. Rajin beribadah, Allah pun sayang.

    Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog awak di bloglist saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  3. @VitaminSuci
    Waalaikummusalam..terima kasih ye..nanti PC singgah..

    ReplyDelete
  4. Sedia menunaikan yang wajib itu penting :)

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..