24 August 2015

Sedih..bila sebahagiannya menghilanG

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Sedih bila sebahagiannya menghilang
Google image 

*•°sedih..bila sebahagiannya menghilang*•°

Sedari kecil PC memang tidak pernah berpisah dengan baba mama..dan ikatan perkahwinan itu melerai semuanya..tanggungjawab..amboi mukhadimah..ngalahkan duduk oversea..tapi percayalah hanya yang mengalami dapat merasai..bukan mudah..tapi tidak mustahil..sejak dari hari itu PC wajibkan diri sehari mesti hantar message pada baba mama 3 kali sehari..pagi..petang dan malam..*moga terus istiqhomah..dan setiap message itu PC tidak pernah tinggal "jua sayang baba mama" dan "ada apa apa bagitahu jua"..seminggu sekali PC akan call..sembang sejam atau sejam setengah..jamak semua cerita..*sambil sembang sambil cas telefon..

Tadi baba call,,

Baba : Assalammualaikum jua
PC : Waalaikummusalam ba

Baba : jua sihat..kata baru batuk selesema bengkak gusi
PC : alhamdulillah ok dah ba..baba kat mana ni..sihat..

Baba : kebun..tabur garam kat pokok sawit ni ha..sihat..yang selalu sakit kocek ni ha...hahahaha 
PC : hahahahaha..baba perlukan duit..nak jua bantu..*risau

Baba : eh tak..tak tak perlu..cuma jua tolong doa ye..ni baba dah nak balik rumah..lepas tu nak pegi balai polis buat report..mama pun nak ikut..
PC : kenapa ba?..kenapa?..ada apa?..degup jantung dah berterabur..*dah 30 minit sembang ketawa ketawa..tiba tiba nak balik pegi balai polis buat report..suara serius..tergesa gesa pulak tu..

Baba : bujang hilang..dah seminggu...dah puas cari..agak agak polis marah tak ye sebab dah lebih 24 jam..mama tengah sedih tu kat rumah..
PC : adoi la baba..+#$/^*&€£¥..

Baba : kan jua pesan ada apa apa bagitahu..ni bujang hilang..
PC : ye tak ye juga..*patutlah hari tu mama call cerita pasal anak ayam mama mati kena hempap zink..hai...walaweaaa

Kucing dah jadi sebahagian ahli keluarga kami..lahirnya di rumah kami..membesar depan mata..jadi kawan gaduh dan tempat bermanja gurau senda..semua ada..buat mama jadi hulk bila ada yang pecahkan pasu bunga mama..ada yang buat baba jadi rasaksa bila kain pelikat baba koyak rabak dijadikan mainan..tapi bila hilang..sedihnya bukan kepalang..35 tahun bukan jangka masa yang singkat..macam jaga anak juga..ditegur..dimarah..sekali sekala dirotan..kerana SAYANG..



14 comments:

  1. saperlar tak sayang anak, tapi ada kan makk ., kanns ;p

    ReplyDelete
  2. sama la kak PC.. kucing dengan family saya pon xdpt dipisahkan. kucing tu mcm adik sniri ja ^_^

    ReplyDelete
  3. Bahaya PC sembang sambil cas telefon

    ReplyDelete
  4. umh kat kg pun ditemani kucing bila ank2 makin bsar..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah moga terus istiqomah...Mcm kak lya jugak klau sehari dua tk dgr suara mak ayah bkh jtuh rinduuu...

    ReplyDelete
  6. @tiga lalat
    Ada ramai..tapi mungkin melakukan dalam keterpaksaan..

    ReplyDelete
  7. @Lieya Von Jay
    Kan..hehe...dah macam darah daging jadinya kan lieya.,

    ReplyDelete
  8. @Hajar Shikin
    Betul..boleh meletupkan..atau renjatan ea..in sya Allah tak buat lagi..

    ReplyDelete
  9. @nuyui a.k.a miss YUI
    Bela kucing pun dah macam satu terapi jugakan yui..

    ReplyDelete
  10. @Akif Imtiyaz
    Kan kak..tak apalah walau sembang kosong pun..asal boleh dengar suara lega..

    ReplyDelete
  11. Zumal kalau berjauhan dengan tok mesto Zumal akan bergayut di telefon ^-^

    ReplyDelete
  12. Ekin call dlm seminggu 3 kali smpai xtaw nk ckp apa...

    Kucing kita jaga dari kecik memey syg la..

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..