17 August 2015

salah satu daripadanya

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum ukhuwah

Syukur atas setiap nikmat..alhamdulillah

~salah satu daripadanya~
Untung batu tenggelam..untuk sabut timbul..pepatah ini famous sedari dulu lagi..pepatah lagend mencerminkan nasib..nasib tidak baik kena kejar keliling rumah dengan mak sambil bawa pelepah sawit..gara gara cakap ketiak mak bau ayam mengeram..ha ada berani..padahal dulu kecik kecik ketiak itulah yang dicium masa nyusu..masa kemaruk ngempeng..cepatnya lupa diri..bukam melayu mudah lupa..tapi diri sendiri tu yang lupa jasa..bawak bayakkan beristighfar la ye..


Kombinasi yang baik atau ngam bak kata pak mat terung sebelah rumah..hehe..sangat penting untuk melaksanakan team work..rumah tangga pun team work ea??sudah semestinya..huhu..kerana itu 4 ciri asas itu jangan dipandang mudah..(agama,paras rupa,harta dan keturunan)..sila highlight la pada agama in sya Allah asas yang tiga mendekat..*nampak tak siap bold,italic,underline lagi,,ha gitu..kihkihkih..seorang panas..pastikan seorang jadi penyejuk..ayah tegas pastikan ibu berlemah lembut,,wah macam ying dengan yang pulak ye..jauhkan suasana dingin beku..hangat membara..takut rentong sini sana..

Walau bagaimana pun..tidak semua perkara boleh sesuka hati kita memilihnya..kerana kita hidup beragama..berhukum yang wajib dipatuhi..ditaati..kan sedari alam rahim ibu lagi sudah berjanji..

salah satu daripadanya
Google image







12 comments:

  1. Patut kena kejar ngan mak klu cakap mcm tu.. Hehe..

    Betul tu, dlm rumahtangga perlu ade tolak ansur.. Sorang tgh hangin, sorang lagi kena cool.. Bahagialah rumahtangga..😊

    ReplyDelete
  2. Tenggelam pun untung ye PC... Nice sharing ^-^

    ReplyDelete
  3. haaaa.. nakal akak ea ngata mak camtu.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Cos mmg patut kena kejar keliling umah...kikiki

    ReplyDelete
  5. Patutnya kena kurung dalam reban ayam olih mak... hehe

    ReplyDelete
  6. @Puan Wawa
    Hehehe...dugaan rumahtangga bukan calang2..tapi berkat kesabaran..in sya Allah boleh dinikmati kebahagiaannya..

    ReplyDelete
  7. @Dunia Zumal
    Tenggelam tu maksudnya pandai menyelam..boleh tengok terumbu karang dilautan..

    ReplyDelete
  8. @Zizie Zack
    Haaaaishh bukan akak..itu contoh zie..kihkihkihkih,..

    ReplyDelete
  9. @Bunda_nora
    Huhuhuhu..itu kalau kenyataan..contoh je bunda..tapi rasanya macam ada berlaku realiti..

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..