07 November 2014

::maknakan::

Bissmillahirrahmanirrahim..

ehsan Google

Selawat dan salam buat Rasul junjungan..syukur atas setiap nikmat..syukur atas setiap anugerah Ilahi..alhamdulillah..salam Jumaat..salam penghulu hari buat semua..boboy sila tunaikan solat Jumaat ye..kan untung tak perlu solat zuhur..tapi setiap  hari Jumaat sahajalah tak perlu solat zuhur..jangan buat buat hilang ingatan..anggap hari hari..hari Jumaat ye..harap maklum..harap faham..harap take note..full stop..

Anak itik sakit perut
Kerana tertelan gigi bongsu
Dalam hidup mesti pandai rebut
Moga diakhirat tidak lesu

Watak P Ramli Kassim Selamat
Hidup sering dirundung susah
Kalau hidup nak sentiasa berkat
Manjakan dirilah pada sejadah

Allah suka dan sayang kita..bukti??Allah makbulkan doa doa kita..ujian??itu juga tanda Allah kasihkan kita..kenapa??kerana Allah boleh tunjuk dan pamerkan rasa kasih,,sayang dan cintanya pada hamba..mengikut kehendakNYA sendiri..kita gembira bila mana hasil kerja dan ciptaan kita dipuji melambung..lebih tinggi daripada ombak lautan Hindi..namun jangan sesekali kita lupa untuk memuji muji Allah kerana hebatnya DIA mencipta kita semua..

Assalammualaikum..





16 comments:

  1. smgt yui bc ni..

    salam jumaat dan salam kenal akk.

    ReplyDelete
  2. pagi cerah petang hujan
    malam berselimut tidur lena
    bila Allah beri ujian
    tanda Allah nampak kita

    subuh bangun kena kejut
    solat subuh dua rokaat saja
    sejadah sekarang pun pandai sujud
    tidak malukah melihatnya


    ReplyDelete
  3. jangan hanya bersyukur ketika senang. sedang ketika susah itulah banyak pahala yg dapat dikumpul kan cik jua.. ^_^

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah,saya suka entry ni
    walau apa pun, kita kena ingat Allah Yang Satu.

    ReplyDelete
  5. Salam jumaat kak.. esok dh sabtu.. cepatnye mase berlalu..

    ReplyDelete
  6. Salam, akak, lama tak singgah sini...terima kasih kerana masih kekalkan blog ida dalam blog akak. Hari ini ida dah tukar baru link blog ida... harap dapat tukarkan juga di senarai blog list akak yer

    http://scriptersnews.blogspot.com/

    Kesulitan amat dikesali, tq

    ReplyDelete
  7. bila ditimpa musibah, itu juga satu nikmat daripadaNya.. :)

    ReplyDelete
  8. @Kakzakie
    itulah tanda kekuasaan Allah kan kak..

    ReplyDelete
  9. @LadyBird
    rugulah bagi yang mensia siakan waktu..

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..