19 April 2014

::..KecundanG..::

Sumber : Google

Assalammualaikum semua..

Rindu PC nak mencoret..nak blogwalking..syukur kepadaMU YA ALLAH..atas setiap izinNYA..menikmati nikmat yang mana mungkin kita hamba berdaya untuk memperoleh tanpa bantuanNYA..ALLAHUAKBAR..selawat dan salam buat Rasulullah SAW ..

Debaran menanti keputusan peperiksaan dah lama berlalu..lega atau tidak..telah berlaku..pasrah..redha..yakin punya hikmah..usaha tetap diteruskan..demi masa depan..masing masing giat berusaha untuk menyambung pelajaran..teruskan bersabar untuk menanti keputusan..Allah dah susun kisah dan laluan terbaik untuk kita hadapi juga lalui..

Itu ini..sana sini..nak..nak..nak..nafsu nafsi..hehe..kan kadangkala akal dan iman adoii tercampak pada tangga last sekali..terlalai seketika..umpama kanta tebal pun belum mampu merawat rabun yang tahap gaban..ermmm PC pun rabun..adoii.,adatnya kita ini insan..jatuh bangun itu lumrah..luka berparut itu mainan..yang paling utama kembali pada Allah..Allah..Allah..selangkah kita mendekatiNYA..sepuluh kali DIA menghampiri kita..yakinlah..

Kenapa??pelbagai persoalan..macam macam rasa..sentiasa meragui..terutama tatkala dugaan melanda..yes..kitakan insan biasa..yang sentiasa terdedah pada dosa dan noda..selalu terpedaya dengan hasutan syaitan dan iblis..dah memang dia berjanji untuk menyesatkan anak adam..namun dihadapan Allah tetap bersujud..lantaran itu kita mesti teguh dan ampuh., jangan kecundang..fizikal..mental,, emosi..berpegang teguh pada janji kita...LAILAHAILLALLAH..MUHAMMADRASULULLAH..

10 comments:

  1. dugaan tak mengira waktu dan ketika.. kena kuat mental untuk menerimanya kan jue..

    maaf baru mama dapat singgah ni.. sedihnya lama tak datang sini

    ReplyDelete
  2. dugaan selalu hadir saat di jangka... hadapilah dengan tenang dan zikrullah

    ReplyDelete
  3. Inilah kita manusia PC. Kadang terleka dan terlalai dibuai hasutan kanan-kiri. Segera patah balik sebaik sedar..

    Hidup ini perjuangan yg tak ada penghujungnya kena kuat semuanya demi mencapai bahagia dunia & akhirat.

    ReplyDelete
  4. salam .. smbung study ke ?? gud luck kak .. ^_^

    ReplyDelete
  5. @Norhasniza Khalid
    Betul mama..ujian itu Allah beri kerana kita berdaya untuk hadapinya..yakin dan sabar..

    ReplyDelete
  6. @Aku Penghibur
    Setuju acik..moga kita semua bertabah hati..

    ReplyDelete
  7. @Kakzakie
    Setuju kak..lantaran itu kita mesti bijak memilih sahabat..agar wanginya sentiasa ada..bukan calitan hitam si arang..

    ReplyDelete
  8. @Azie Azam
    Selagi kita bernafas..selagi itu kita semua pelajari sesuatu..hehe..

    ReplyDelete

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..