13 August 2013

::..oH..beRtUAhnyA ..::


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

Apa khabar sahabat semua..terima kasih yang sentiasa singgah ziarah Perdu Cinta..zasss..sekejap ye..nak lap sikit..ada habuk kuih semprit ni ha..hihi..maklumlah raya la katakan..ececeh..ini semua over je lebih.. J..alhamdulillah yang ada dah mulakan tugas seperti biasa walaupun mood raya masih melekat..dan ada yang baru nak gerak balik kampung sebab tuntutan tugas yang tak dapat dielakkan..anak anak,,adik adik..masih lagi boleh collect duit raya..kan cuti sekolah lagi..tak gitu..bila ditanya banyak dapat duit raya????banyakduit raya nak buat apa??simpan??tak..nak beli handphone katanya..alahai adik adik..simpan la sayang oii..hehehe..itulah dia namanya budak..lurus dan tulus..nasib tak cakap nak buat kawin..giat nak cukupkan fulus..bertungkus lumus you..terdetik dalam hati..bangga..kerana usaha..caranya sama namun niatnya jauh beza dengan zaman kami dulu kala..ala zaman kami masih lagi ribena..

Bila pandang adik adik dan anak anak kecil berjalan kaki..berbasikal giat berkunjung dari sebuah rumah ke sebuah rumah..si boboy keluar rumah lengkap berbaju melayu..bersamping,,bersongkok..yang gegirl berbaju kurung,,bertudung..owh..ayu belaka..walaupun baju dah lencun dengan peluh..tetap smart banget gitu..sejuk hati ni ha..alhamdulillah..pelapis nusa bangsa ni..moga mereka kekal begitu..pandai jaga diri..tahu batasan aurat..bila tuan rumah beri sedikit duit raya..bibir yang mungil tersenyum manis..tak lekang ucap terima kasih..sebut kalimah alhamdulillah..walaupun tudung dah senget benget..maklumlah dari pagi jejak ke petang berziarahkan..tak apa sayang..its ok..tetap cute apa..duta agama mudah mudahan..amin J

Seronoknya lebih kepada anak anak,,adik adik..kanak kanak..dan kita juga..tak gitu..hehehe..seronok tak??alhamdulillah..dalam pada kita berseronok..jangan sesekali kita lupa lunaskan hutang kita pada Allah..sesama insan kita bermaafan..namun dengan Allah jangan kita abaikan ye..jangan lupa qada puasa mana yang tertinggal..wajib diqadakan..kemudian berpuas sunat pula di bulan syawal ini..simple je kan..sekadar 6 hari ..bolehkan..berpuasa sebulan Ramadhan ganjarannya seolah10 bulan berturut turut berpuasa..plus 6 hari di bulan syawal seolah 2 bulan puasa berturut turut..ermmm mewah tu..jadinya seolah kita berpuasa sepanjang tahun..baiknya Allah..balas la semula kebaikkan  Allah itu..boleh kan..yes awak semua sangat cumill la J..yang mampu teruskan..tak berdaya tak apa ye..tak cumill tapi manis tetap ada.. J

JWassalam J

No comments:

Post a Comment

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH..