Keselesaan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖


KESELESAAN || Bila disuruh pilih,pasti semua orang memilih keselesaan yang paling maksimum.Dan erti keselesaan itu bagi setiap orang tidak sama.

SAMA-SAMA MENCIPTA.Ada yang bertahun kenal namun rasa janggal tetap ada..tidak kurang yang baru beberapa minit berkenalan bagai telah bertahun berkawan.Semuanya bergantung pada bawaan diri masing-masing.Dingin atau hangat suasana itu kita yang usahakan.Paling utama letakkan batasan selayaknya dalam pergaulan.


Keselesaan

UKUR DITUBUH SENDIRI.InsyaAllah selamat apabila sedar diri.Ukur ditubuh sendiri itu sahaja sudah membuat kita berasa cukup selesa,baik dari segi pakaian,keperluan dan kehendak serta hal-hal juga urusan lainnya.Selesa dimata,selesa dihati.

HAK MASING-MASING.Bila kita melihat dia..jangan sangka kita tidak dilihat.Kalau kita bersangka-sangka jangan ingat tiada orang bersangka-sangka pada kita.Keselesaan itu wajar dihalusi agar tidak berat sebelah..bagaimana?..biar untuk berasa selesa itu hak dan ada cara masing-masing tapi jangan sampai kita selesa atas derita dan air mata orang lain..

Ambil masa.Berdiri.Pandang cermin.Tanya diri.Keselesaan yang mana wajar untuk kita usahakan dan nikmati agar di dalamnya mewah dengan keberkatan.Tidak menyakiti dan satu saat kita juga tidak berasa sakit dengannya.

*terima kasih ukhuwah 
#sama-sama mencari redha Ilahi 


Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
SalbiahM
AUTHOR
June 5, 2017 at 11:57 AM delete

selesa ni subjektif. lain orang lain tafsirannya. yang penting bersyukur

Reply
avatar
Ana Suhana
AUTHOR
June 5, 2017 at 3:01 PM delete

Selesa biar mengikut syarat2nya. Jgn selesa atas penderitaan org lain. Zalim dah tu namanya

Reply
avatar
June 5, 2017 at 3:38 PM delete

Wkmsalam.
Keselesaan tidak semestinya memerlukan kemewahan,
tetapi penyesuaian kita terhadap persekitaran.

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon