Sentiasa Ada

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖


SENTIASA ADA || Sahabat baik sentiasa ada disaat sukar sahabatnya..suami seharusnya sentiasa bersama isterinya terutama tatkala wajah si isteri tanpa alat solek*bagi wanita yang sentiasa ber'makeup'..huhu*..itu harapan kita manusia..ingin sentiasa ada seperti apa yang diidamkan..dihajati..difikirkan..

MASALAH.Di mana pun kita berada,ya masalah tetap ada.Kecil,besar,sedikit atau banyak itu sahaja bezanya.Sesiapa pun sepanjang kehidupannya akan terdedah dengan permasalahan..kalau tidak berpunca daripada diri sendiri..mungkin masalah itu berpunca daripada orang lain..semuanya dengan izin DIA,atas kehendaknya untuk mendidik diri kita.Sabar itu sukar.Paksa diri untuk terus sabar.

REZEKI.InsyaAllah sentiasa ada untuk kita.Ikhtiarkan,ya hasilnya akan diperolehi nanti.Mendapat rezeki yang lebih,melimpah ruah itu nikmat..alhamdulillah..atau mungkin sekadar kecukupan..ya itu juga nikmat..sewajarnya sentiasa disyukuri dan dirai dengan rasa berlapang dada.

SOLUSI.Gerak hati,idea atau pun ilham..mungkin juga melalui orang lain di sekeliling kita..solusi itu sentiasa ada untuk kita melerai apa yang mungkin sedang tersimpul,menyambung apa yang telah putus juga menjernih apa yang kelihatannya keruh.SubhanaAllah..seperti mana masalah dan rezeki itu sentiasa ada dan hadirnya pelbagai rupa,begitu juga cara mengatasi sesuatu kemusykilan yang mungkin timbul.


Apa pun..di mana pun..ingat..ALLAH SWT sentiasa ada untuk kita..

sentiasa- ada
Google image 

*terima kasih ukhuwah 
#sama-samamencari redha Ilahi 

Previous
Next Post »

5 comments

Write comments
April 25, 2017 at 3:07 PM delete

Wkmsalam.
Orang yang paling rapat dengan kita, sentiasa menemani kita, mencari solusi untuk meleraikan masalah dan besama2 mensyukuri rezeki yang diterima.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 25, 2017 at 5:50 PM delete

Betul Pakcik WP..susah senang jatuh bangun bersama kerana Allah.. :)

Reply
avatar
galaksi viral
AUTHOR
April 25, 2017 at 11:35 PM delete

Betul tu kak PC. Allah sentiasa ada untuk kita semua. InsyaAllah. Aamin. :)

Reply
avatar
April 26, 2017 at 12:13 PM delete

setuju sangat dengan perkongsian PC nie..

Reply
avatar
Khir Khalid
AUTHOR
April 27, 2017 at 11:30 AM delete

Subhanallah walhamdulillah.. setuju sgt. Moga kita semua sentiasa tergolong dikalangan org2 yg dekat kpd Allah swt... aamiin.

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon