Menarik Dan Tertarik

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖


MENARIK DAN TERTARIK || Kecantikkan..kita suka kecantikkan.PC pun suka akan kecantikkan..tapi kecantikkan yang bagaimana..itu terserah kepada tafsiran masng-masing.Kita hormati pandangan orang lain kalau kita nak orang lain hormati pandangan daripada sudut peribadi kita.Bukan sahaja kecantikkan yang lulus syarak boleh menarik malahan mampu bertahan lebih lama dan buat orang tertarik..banyak lagi cara yang boleh menjadikan orang lain berubah ke arah aura yang lebih positif.InsyaAllah.

Menarik Dan Tertarik
Google image


KEBAIKKAN.Biar pun perkara baik..ingat..tidak semua orang suka akan kebaikkan..kerana syaitan itu sentiasa menyelinap ke rongga tubuh manusia untuk membisikkan kata-kata hasutan yang membolak-balikkan hatinya manusia.Namun begitu yakinlah pada setiap kebaikkan itu ada magisnya yang tersendiri yang jika dilakukan keikhlas hati..pasti mampu menjentik hati-hati yang lain untuk turut sama melakukannya..

PERJUANGAN DAN PERLUMBAAN.Berusaha melawan nafsu itu juga satu perjuangan..Membetulkan apa yang silap itu juga perjuangan.Sebutnya memang mudah..perjuangan..tapi hendak menterjemahkan pada perbuatan,subhanAllah sungguh sukar.Andai hari ini kita rasa lesu untuk terus berjuang walau asbabnya dirasakan kecil dan remeh..ingat kadangkala perkara yang dianggap remeh dan kecil itulah akhirnya memberi impak yang besar..para sahabat dan Rasulullah SAW sentiasa marak semangat jidad bermatlamatkan syahid..kalau mungkin saat itu pedang adalah senjatanya namun zaman kita ummat..lakukanlah perjuangan dan perlumbaan untuk perbaiki diri sendiri..bermula daripada diri sendiri itu adalah sebaik-baik langkah.


Untuk menarik dan buat orang tertarik pada satu-satu perkara itu...tidak semestinya dengan rayuan..tidak semestinya juga dengan nasihat..kerana hidayah itu milik Allah SWT..asal bersungguh mencarinya maka mendekatlah ia..insyaAllah..💗Perdu Cinta💗
*terima kasih ukhuwah
#mencari redha Ilahi
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
paridah
AUTHOR
March 21, 2017 at 9:53 AM delete

BERJUANG MEMPERBAIKI KELEMAHAN DIRI SUDAH JUGA KAN PC

Reply
avatar
Ana Suhana
AUTHOR
March 21, 2017 at 10:41 AM delete

Assalamualaikum PC. Ana pun suka apa yang berkaitan cantik. Memang lumrah manusia macam tu kan. Tapi kecantikkan tu ada yang kekal ada yang semakin pudar. Semoga kecantikkan peribadi itu yang akak kekal dan terus mekar.

Reply
avatar
Noor Azlan
AUTHOR
March 21, 2017 at 11:11 AM delete

Kadangkala sukar membuat kebaikkan sebab tidak mencuba, bila buat satu kebaikkan pasti akan buat lagi...

Reply
avatar
Cikna
AUTHOR
March 21, 2017 at 11:43 AM delete

Zaman skunk yg xcantik pun klu buat benda yg memalukn diri sndri confirm ramai yg t'tarik....;-)

Reply
avatar
kisah_earty
AUTHOR
March 21, 2017 at 12:16 PM delete

cantik itu subjektif... :)

Reply
avatar
Khir Khalid
AUTHOR
March 24, 2017 at 4:11 PM delete

Kebaikan itu adalah kecantikan... subhanallah

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon