Sesaat Sebelum Sedetik Sesudah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

SESAAT SEBELUM SEDETIK SESUDAH..

Sesaat Sebelum Sedetik Sesudah
Google Image

Sesiapa pun kalau ditanya pasti tiada jawapannya.Biar jadual dan perancangannya sudah siap sedia berhari lalu.Tersusun rapi bertarikh bermasa berlokasi.Namun penyudahnya tidak mampu untuk ditelah.Perancangan manusia namanya.Usahakan.Doa moga penyudahnya baik-baik sahaja.

Macam-macam boleh berlaku.Tadi ketawa.Sekarang menangis.Sekerdipan mata.Selalu luar jangka kerana tidak semua boleh dikira-kira..tidak juga kebetulan cuma semuanya hakikat suratan daripada DIA.Hendak atau sebaliknya kita hamba belajar untuk merela.

Untuk dikenang.Semua yang berlalu untuk kita kenang.Bukan sekadar kenangan kosong tapi kenangan mewah berisi.Biarpun sesaat sebelum ianya berlalu..walaupun sedetik ianya berlaku..tetap ada nilai yang perlu diambil tahu.Moga yang baik itu terus berlaku..yang pahit itu tiada lagi bertamu.

Kita boleh menjangka namun kita boleh memutuskan ketepatan pada penyudahnya..biar hujungnya mungkin ada yang bakal berubah..berubah mengikut seperti yang yang telah DIA tetapkan pada kita hamba..💗Perdu Cinta💗
*terima kasih ukhuwah
#mencari redha Ilahi
Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
Khir Khalid
AUTHOR
January 17, 2017 at 12:49 PM delete

Semoga Allah sentiasa memberkati setiap saat dan detik kehidupan kita semua... aamiin.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
January 17, 2017 at 3:24 PM delete

amin..insyaAllah Bro KK :)

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon