Kejutan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

KEJUTAN || Bila dah terbiasa dengan kemudahan dan  tiba-tiba sedikit kepayahan menimpa..yes mahu tidak terkejut..dah selalu selesa tiba-tiba serba tidak kena haruslah terkejut juga..begitulah kita..atau mungkin PC sahaja..mimpi ngeri pun kejutan juga ya tak..hihi..

Image
Google image 

Begitulah kehidupan..kejutan sesama manusia lain caranya..kejutan daripada Pencipta untuk kita hamba juga berbeza kaedahnya..penuh hikmah dan penuh kasih sayang..kerana DIA TERLALU SEMPURNA..

Memang sedia maklum..kalau di rumah buat nakal mak marah..biar nakal tu,,nanti Allah marah..sampai sekolah kelas fardhu ain ustazah tambah ilmu lagi..buat dosa balasannya neraka dan banyak pahala ganjarannya syurga..dari sekolah fardhu ain lagi ustazah dah bagi tahu..kan...

Kasih sayang...sangat bernilai dan begitu berharga..hakikatnya PC sering berfikir layakkah berbicara soal syurga sedang sentiasa lakukan dosa..namun hati berbicara.."jadikan ia motivasi dan susur untuk jadi hamba yang bersyukur dan setia serta memaknakan syahadahnya"..

Fikir dulu😉😎...gadis,kalau kamu sedih kerana berasa kurang disayangi kekasih hatimu..nanti dulu..jejaka,andai kamu terhiris dengan kecurangan wanita pujaanmu..berhenti sejenak..hanya kasih sayang DIA membuat kamu bahagia dunia akhirat.

*terima kasih ukhuwah 
#mencari redha Allah 

Previous
Next Post »

13 comments

Write comments
Amin Hakim
AUTHOR
November 21, 2016 at 4:55 PM delete

Pc nie boleh jadi pakar motivasi one day.. entri2 kat blog pn lebih ke arah motivasi

Reply
avatar
Siqah Hussin
AUTHOR
November 21, 2016 at 5:16 PM delete

Sejuk hati baca entri kak PC :) kalau mimpi pun boleh terkejut jugak. Mujur siqah sekali je pernah mimpi. Hihi.

Reply
avatar
Abam Kie
AUTHOR
November 21, 2016 at 5:59 PM delete

hadapilah kejutan itu dgn kesabaran.

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
November 21, 2016 at 8:10 PM delete

KEJUTAN dari PENCIPTA paling menakutkan

Reply
avatar
Ana Fatihah
AUTHOR
November 21, 2016 at 8:24 PM delete

Sesuatu nikmat, bila kita dah hilang dia. Barulah kita sedar bernilainya nikmat yg sebelum ni kita tak pernah nak hargai pun. Maka, bersyukurlah selalu. Hihi

Reply
avatar
November 21, 2016 at 9:07 PM delete

Wkmsalam.
Harap2 biarlah kejutan yang bermanfaat.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 21, 2016 at 11:32 PM delete

SubhanAllah..takut rasanya..untuk berkongsi diblog ini pun adakala fikir banyak kali takut ada yang terasa hati..dosa,,takut ada yang marah..dosa..risau ada yang tidak bersetuju..dosa lagi...semua dengan izinnya..moga memberi manfaat dunia akhirat..amin.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 21, 2016 at 11:33 PM delete

Alhamdulillah terima kasih Siqah..blog Siqah pun tidak kurang hebatnya..berkualiti..banyak juga input kak PC dapat tau..syukur :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 21, 2016 at 11:34 PM delete

Amin..amin..amin..inshaAllah Cikgu AK :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 21, 2016 at 11:35 PM delete

Kejutan kegembiraan sangat nikmat..kejutan kedukaan itu ingatan dan tarbiah..untuk diri sendiri dan insan sekeliling :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 21, 2016 at 11:37 PM delete

Betul...lazimnya begitu..lagi2 kalau sudah terbiasa dengan nikmat..bila Allah ambil dan tarik sedikit terasa pedih...subhanAllah..moga terus bersyukur :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 21, 2016 at 11:38 PM delete

Amin..amin..amin Pakcik WP.. :)

Reply
avatar
Khir Khalid
AUTHOR
November 22, 2016 at 11:55 PM delete

Kasih sayang NYA membawi kasih yg abadi... Allahuakbar

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon