Berdesup

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

BERDESUP || Bila sebut sahaja berdesup boleh bayangkan tak kelajuannya..kalau di lebuhraya lorong sebelah kanan..ya itu memang laluannya..kadang kalau angin sasau sampai bulan mengambang,,jangan pelik la lorong kiri,,,tengah..pun dibuat lorong berdesup..yang melatah...memang tercungaplah jawabnya..asyik terkejut sahajakan..bila kereta depan lambat atau tak beri laluan mula hon bertalu-talu..sabar ya...sabar..

Lebih bersemangat..macam-macam cara dan pendekatan boleh kita ambil untuk tingkatkan semangat yang kian merudum..ikut kesesuaian diri masing-masing..yang ada dapat sebiji gula-gula pun mood dah kembali ceria..tidak kurang yang perlu mengambil masa yang lama..tapi bila semuanya kembali pulih tidak mustahil berganda-ganda semangat untuk lunaskan apa sewajarnya.Lebih segar,lebih bersedia dan lebih berkeyakinan.Apa yang lebih pentingjangan pernah lupa untuk minta daripadaNYA.

Berbeza-beza..cara kita mungkin sama namun niatnya berbeza-beza..PC sendiri perhatikan dan dapat rasakan..selain medium-medium penyebar maklumat yang lain..blog juga salah satu medium penyebaran maklumat sama ada formal mahupun santai yang boleh dikategorikan berdesup..lebih-lebih lagi  terlalu ramai blogger yang pantas,tangkas dan tuntas dalam berkongsi idea dan kisah..alhamdulillah bagus..itu bermakna neuron-neuron diminda semakin berhubung dan mengembang..yang penting sebagai pembaca kita wajar bijak memilih dan mentafsir  manakala sebagai blogger mesti cerdik mengasingkan apa yang bakal dikongsikan..

*terima kasih ukhuwah 
#mencari redha Allah 



Previous
Next Post »

9 comments

Write comments
At-Tarmizi
AUTHOR
November 11, 2016 at 9:17 PM delete

betul...zaman sekarang semuanya terlalu pantas =)

Reply
avatar
November 11, 2016 at 9:48 PM delete

Bahaya jugak bila skrg ni terlalu ramai yg mengejar trafik tanpa berfikir!

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 11, 2016 at 10:04 PM delete

Kena sentiasa berhati-hati bila nak berkongsi sesuatu entri..

Reply
avatar
Ahmad Hasif
AUTHOR
November 12, 2016 at 6:00 AM delete

berdesup laju pergi... sebelum kita berdesup share citer yg belum pasti sahih bagus jgn share dulu kan kak PC..

Reply
avatar
Irda Garmin
AUTHOR
November 12, 2016 at 9:14 AM delete

betul kata ahmad hasif kak..moga semua blogger tak berdesup nak up entry cerita belum sahih..moga kita jadi blogger yang sentiasa berkongsi cerita yang boleh bermanfaat untuk orang lain dan meninggalkan tulisan2 yang mampu membina orang lain..sebab tulisan ini adalah dakwah sepi yang takkan padam walaupun kita mati

salam ukhuwah kak..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2016 at 11:28 AM delete

Itu sebaik baiknya..kalau apa yang ingin kita kongsi itu melibatkan pihak lain takut jika tidak betul timbul fitnah..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2016 at 11:30 AM delete

Setuju...setiap yang kita kongsi tergalas tanggungan di dunia dan mesti jawab di sana kelak..lebih-lebih lagi kalau yang dikongsi menjadi panduan arau rujukkan orang lain lagi berat urusannya..

Salam ukhuwah kembali adik..

Reply
avatar
November 12, 2016 at 9:43 PM delete

Wkmsalam.
Nak berdesup pun Xpe.
Cuma pastikan jadi penyampai yang berhemah.

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon