Kekok..Apa Lagi Asahlah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖


KEKOK..APA LAGI ASAHLAH || "Tolong ambilkan babah batu asah"..krik..krik..krik..banyak kali dengar tapi tidak tahu rupanya bagaimana..kacakkah,comel seperti berbie kah..kah..kah..kah..memang minta kena seligi..itu kisah PC darjah 2..memang terpinga-pinga..cuba suruh ambil ais krim dalam peti ais..belum habis cakap dah berdesup.Sekarang kalau pisau tumpul,,anak lesung pun boleh jadi batu asah dik..

Belakang parang kalau hari hari diasah tidak mustahil boleh menjadi tajam.Dan kita sendiri pun kalau asyik melakukan perkara yang sama berulangkali in sha Allah akan mahir.Dengan syarat rajin,bersungguh dan minta Allah bantu permudahkan.Mula-mula ya sememangnya berasa kekok atau janggal..pelik pun ya juga..alah bisa tegal biasa.

Sudah berasa kekok.Bila dah lama tidak berkongsi entri..tidak membalas komen yang ditinggalkan ukhuwah dan tidak juga singgah ke blog ukhuwah,ya PC kekok..rasa tumpul dan berkarat bila sudah tidak seaktif dulu di blog yang semakin suram.SubhanAllah.R.I.N.D.U.Perancangan PC begini tapi aturan Allah begitu.Allah sentiasa "A".Alhamdulillah.

#mencari redha Allah 
* terima kasih ukhuwah 

Previous
Next Post »

11 comments

Write comments
October 20, 2016 at 2:20 PM delete

Ohh... memang lama tak bersiaran ye PC
Ada 'hadiah' special Allah berikan ke hingga terlalu lama menyepi
Otak kakak fikir yg +ve macam ada berita baik disebalik PC lama menyepi.

Moga baik-baiklah ye:)

Reply
avatar
October 20, 2016 at 3:51 PM delete

memang betul.dulu saya tak pandai buat animasi sekarang dah pandai.sertai segmen ucing nak bloglist (^_^)

Reply
avatar
October 20, 2016 at 8:13 PM delete

Hello ! This is not spam! But just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
Register in comments: blog name; blog address; and country
All entries will receive awards for your blog
cordially
Chris
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

Reply
avatar
Khir Khalid
AUTHOR
October 20, 2016 at 11:24 PM delete

Practice makes perfect kan.. in shaa Allah... :)

Reply
avatar
Atie Yusof
AUTHOR
October 21, 2016 at 9:31 AM delete

Salam Jumaat PC.. abang Pae pun rindu..hihi...
apa yg Allah aturkan, itu yg terbaik.. asah diri perlahan2 utk jadi lebih baik... :)

Reply
avatar
October 21, 2016 at 11:33 AM delete

salam kak pc , lama kan .. yana pon dah rasa kekok jugak . apa yang busy ntah hehheeh,

Reply
avatar
Ana Fatihah
AUTHOR
October 23, 2016 at 6:48 AM delete

Samalaa kita kak. Kekok jgk bila ada yg dtg komen n singgah kat blog tp kita tak sempat nak singgah balik. InshaAllah cuba2 laa kita mncarik kesempatan sama2. Hehe

Reply
avatar
Fhatin Amelia
AUTHOR
October 23, 2016 at 12:13 PM delete

hehe saya pulak terpaksa merangkak semula dalam dunia blogwalking lepas kehilangan blog :D
https://mellyacrayola.blogspot.my/

Reply
avatar
Husna Rahman
AUTHOR
October 25, 2016 at 1:47 PM delete

lama sungguh tak jenguk PC..sama la kita bila lama tak menjengah di laman blog ni tiba2 rasa segan rasa mcm org baru pulak..

Reply
avatar
October 27, 2016 at 1:12 PM delete

Ye. Rindu dengan pelbagai celoteh PC yang banyak memberi manfaat.
Semoga aktif semula.

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon