Seadanya

Advertisement
بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalammualaikum 💖

Siang malam bersilih ganti
Hujan panas juga begitu
Hilang di mata tidak dihati
Terima kasih ukhuwah sentiasa bertamu

Sekejap timbul banyaknya tenggelam
Bukan suka suka pasti bersebab
Rindu ingin berkongsi dipendam
Maafkan PC kalah dengan asbab

Toleh kanan toleh kiri
Sebelum menyeberang ke sebelah sana
Rindu hendak zuarah tidak terperi
Moga ukhuwah sentiasa baik baik sahaja

Berblog tidak semeriah dulu
Sesekali kongsi idea dengan izin Ilahi
PC undur diri dulu
Sesekali bertemu lagi

Masa terus berlalu pergi
Kita terus dimamah waktu
Aidiladha bersua lagi
Moga sirahnya tidak dimamah waktu

Tag : Pantun
17 Komen untuk "Seadanya"

Asalam PC ..terasa begitu juga sunyi ja...tak semeriah dahulu. Boleh kah diimarahkan semula dgn pelbagai artikal yg bermanfaat secara tersendiri.Salam ukuhuwa fillahi hi

Assalamualaikum kak... Lama tak nampak kak... Kak sihat?

berdasarkan entri kemasukan Jun, July, Ogos 2016 PC still banyak post entri kat blog ni..tahnia, Etuza betul2 tenggelam..ramai dah tak nak jengah blog buruk Etuza..tak apalah..

ada juga khabar dari cik jua
macam saya jugalah
setahun hiatus menyelesaikan urusan peribadi dan perasaan sendiri
^_^
saya doakan semuanya dipermudahkan buat cik jua
selamat hari raya aidiladha ^_^

Salam PC...moga semuanya baik2 shj ya..rindu nak berblog.. blog akak pun makin suram.. hehe.. Salam Aidil Adha ya :)

Ikan kerisi di dalam raga
lada di bakul mengintai malu
biarpun sepi buat seketika
sudah terasa sepi dan rindu

Daging cincang dibuat kebab
roti di pinggan sudah sedia
kalau menghilang pasti bersebab
moga semuanya indah belaka

Waalaikummusalam cikgu...sangat merudum blog PC...in sya Allah PC cuba untuk berkongsi cerita walau tidak sekerap dulu..

Waalaikummusalam Lea..alhamdulillah akk sihat..terima kasih terus menyokong :)

In sya Allah ada yang singgah je blog cikgu...jgn risau ya..teruskan berkongsi kisah..

Alhamdulillah ada cuma tidak sekerap dulu...selamat kembali dan berkongsi kisah ya GL :)

Rindu sangat kak...tapi ada yang kebih dahulu perlu didahulukan...

Oakai baju warna merah
Selendang pula warna kelabu
Bukan rajuk jauh sekali marah
Rasa rindu tersimpan dikalbu

Eikkk..berpuisi ke ape ne PC...hihi...terbaik

Salam ceria selalu... lama tak berpeluang berBW... dpt juga menyinggah baca puisi :) :)

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH..

Back To Top