Sudah Cukup Luruskah..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalammualaikum 💖

SUDAH CUKUP LURUSKAH || "LURUS MACAM PEMBARIS" paling tidak pun "LURUS MACAM BENDUL"..itulah perumpamaan yang sering diguna pakai bagi membayangkan sikap seseorang yang terlalu baik dan luhur pada setiap tingkahnya..baik itu bagus tapi mesti berpada-pada buat jahat jangan sekali-kali ya..eh dah buat jahat?macam mana ek?..Allah itu penuh kasih sayang..sentiasa menanti taubat bersungguh daripada hamba-hambanya..bangkit!..jalan terus..

Jalan terus biar banyak liku...biar jalan berliku bila hati dan niat kita lurus in sya Allah yang berliku itu tidak akan kita jadikan alasan kukuh untuk rebah..kalau rebah cepat-cepat bangkit..kalau tiada siapa hulur tangan hulur doa pada Allah..pasti bersambut..yakin!..

Sudah cukup lurus atau belum hati kita hanya kita dan Allah sahaja yang tahu..kawan baik kita pun tak boleh scan hati kita..kalau dia teka-teka tu kira nasiblah..hehe..mengena dia untung..tak kena kita untung..gitu..percayalah bukan satu kerja mudah untuk seiringkan kata-kata dengan perbuatan..SUSAH..manis dimulut belum pasti manisnya sampai ke hati..tapi kalau sedang indah dihati mulut..muka..mata semua macam berada diladang bunga yang didatangi sekumpulan rama-rama comel..ha.ha.ha.

Kalau kita sedang berlajar dan berusaha meluruskan hati itu bagus..teruskan usaha itu..lakukan dengan gigih..jangan benarkan kelurusan yang sedang diusahakan itu hancur dek kelengkeng yang berkait.."telunjuk lurus..kelengkeng berkait" ..ini yang perlu dielakkan..

*terima kasih ukhuwah..
Previous
Next Post »

5 comments

Write comments
May 21, 2016 at 10:27 PM delete

niat kena berada pada landasan yg betul :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
May 21, 2016 at 11:27 PM delete

Betul Sally..setuju :-bd

Reply
avatar
May 22, 2016 at 6:28 AM delete

InsyaAllah, moga selalu memperbetulkan niat

Reply
avatar
Siqah Hussin
AUTHOR
May 22, 2016 at 9:20 AM delete

Hii. Betul tu kak, hanya kita yang tahu isi hati kita. Kalau orang lain dapat teka, maknanya secara kebetulan atau memang mereka sudah mengenali kita secukupnya :)

Reply
avatar
Khir Khalid
AUTHOR
May 22, 2016 at 4:32 PM delete

In shaa Allah, akan senantiiasa bermuhasabah diri moga sentiasa di atas jln yg lurus... aamiin... aamiin

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon