Dugaan Dalam Dugaan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalammualaikum..

DUGAAN DALAM DUGAAN || Sesuatu yang ingin kita lakukan namun tidak berjaya atau kurang berjaya ya itu dianggap dugaan..musibah..bencana alam..kesedihan itu juga dugaan..eh..eh..eh..kekayaan atau kesenangan..kegembiraan itu juga adalah dugaan..*lesung pipit yang cantik,,gigi yang cantik...semualah yang cantik-cantik itu dugaan..nanti belum habis lagi..jerawat,,panau..kurap itu juga dugaan*..
sila jangan tidak percaya..

Tidak percaya??..percayala bila DIA berkehendakkan sesuatu itu berlaku dengan sekelip mata ianya boleh terjadi...bersediakah kita..atau sebaliknya sabar dan redha itu perlu dipasakkan dalam jiwa..

Lemah atau gagahnya jiwa kita dibawah naungan Allah...DIA yang menjaganya..secara zahiriah ya ianya milik kita namaun batiniahnya jiwa kita kepunyaan Allah..bila-bila masa ia boleh dibolak-balikkan..berdoalah agar Allah tetapkan hati kita..amin..

Panas terik yang membahang itu dugaan..ditambah dengan terputusnya beklan air juga dugaan dalam dugaan..dan dugaan yang sebenarnya Allah sedang menganalisis iman kita..PC rasakan begitu kerana dalam situasi yang agak menekan dan tertekan kita akan mudah berkeluh kesah dan semakin menipis lapisan kesabaran yang sememangnya mudah rabak..subhanAllah..Allahu..*berdosanya diriku*..moga hati kita dan keimanan kita sentiasa kukuh terhadapNYA..


Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
alya chan
AUTHOR
April 9, 2016 at 2:37 PM delete

Semoga kita sentiasa menjadi hambaNya yang sentiasa redha atas ujian dan ketentuan Allah swt.

Reply
avatar
Siqah Hussin
AUTHOR
April 9, 2016 at 4:57 PM delete

Syukur atas semua rezeki yang diberikan dan semoga kita sama2 sabar dan tabah menghadapi segala ujian daripadaNya..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 9, 2016 at 10:10 PM delete

amin..amin..amin..in sha Allah :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
April 9, 2016 at 10:11 PM delete

alhamdulillah..syukur...amin.. :)

Reply
avatar
April 10, 2016 at 7:44 AM delete

Dugaan dalam dugaan moga kita tabah selalu

Reply
avatar
Umie Yana
AUTHOR
April 11, 2016 at 11:02 AM delete

Semoga kita semakin kuat menghadapi ujian-ujian hidup ini.. Tu maknanya DIA sayang dan rindukan kita.. Jadi, apabila mengadulah dengan DIA tidak kira susah atau senang

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon