Dua Pengertian

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

DUA PENGERTIAN || Mentaliti kita ada tahap mentafsir yang berbeza-beza..berdasarkan umur,,jantina,,budaya dan sebagainya...

Marah atau dimarahi..
Mungkin rasa marah dan sebab kemarahan itu adakala dirasakan tidak wajar dan yang pasti yang memarahi itu pula berasa wajar untuk bertindak marah sedemikian..lazimnya yang akan berasa tidak puas hati..yang kena marahlahkan..hihi..haruslah.

Menangis..
Gembira menangis..sedih wajarlah menangiskan..terlalu marah dan geram pun boleh menangis juga ya..tapi yang peliknya bila sepatutnya awak gembira tapi awak menangis kenapa berjaya..hendak meraikan kegagalan dengan kegembiraan..eh..ini boleh terjadi bila kita dipaksa melakukan sesuatu yang kita tidak sukai..kita dipaksa mengikut kata orang..ha kan..

Apa yang paling bahaya bila kita tidak dapat membezakan bila masanya perlu menunjukkan emosi pada tempat atau situasi yang sewajarnya...tidak semua orang pandai dan lebih suka berterus terang...oleh itu dia lebih gemar memilih bahasa-bahasa kiasan..jadi jangan cepat melatah..tidak usah segera membuat kesimpulan..fahami terlebih dahulu sebaik-baiknya..moga situasi sentiasa jernih.

Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
March 5, 2016 at 5:50 PM delete

Salam yana singgah ! emosi ada baik dan buruk sebenarnya , macam akak kata kena pandai2 lah nak guna kan

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 6, 2016 at 12:06 PM delete

Betul...kena bijak mengemudi in sha Allah :)

Reply
avatar
March 7, 2016 at 7:38 PM delete

Bila gagal membezakan, itu dalam keadaan tekanan yang berat :(

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon