Depan Mata...Jadilah Pemilih Yang Cerdik

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalammualaikum..

cerdik
Google Image

DEPAN MATA..JADILAH PEMILIH YANG CERDIK || Pergi-Pilih-Bayar-Bawa.....Klik klik-Pilih-Bayar(Bank in)-Tunggu-Terima..terpulang pada diri masing-masing untuk memilih kaedah yang mana dalam urusan berjuah beli..sama ada secara online..atau pun offline..alam maya tanpa sempadan ini kalau diurus dengan betul in sha Allah ianya memberi banyak manfaat..

Seharian yang kita lalui..pasti mejadikan kita seorang yang sentiasa perlu membuat pilihan..walau pun pada perkara kecil dan mudah..betul tak?..celik saja mata diawal pagi pasti kita fikir setiap tugas yang sedang menanti..mana satu yang perlu di dulukan dan mana satu yang boleh dikemudiankan..bukankah itu pilihan..jadi jangan berasa pelik bila sesekali rasa buntu untuk memilih itu singgah di hati dan minda kita..*meroyan jadinya*

Apa pun jangan terburu-buru dalam mengambil sebarang tindakkan dan keputusan..minta agar dalam setiap tindakan..keputusan dan pilihan kita itu ada campurtangan Allah SWT,,ada pilihan yang boleh dilakukan dalam masa singkat..mungkin itu pada hal yang mudah dan kecil...dan ada juga yang memerlukan jangka masa yang sedikit panjang..mungkin pada perkara-perkara yang lebih berkepentingan..itulah gunanya beristikharah..*sila delete tanggapan istikharah untuk memilih jodoh sahaja ya..double big NO!!!..asalkan kita perlu memilih salah satu keputusan dan memerlukan bantuan serta petunjuk daripada Allah..yes beristikharahlah*..kalau sekadar pening nak pilih bawang merah besar ke bawang merah kecil..mana satu nak dibeli..tak perlulah beristikharah ya..hihihihi..sememangnya itu keperluankan..
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
Siqah Hussin
AUTHOR
March 29, 2016 at 8:50 PM delete

Kalau bab beli online tu, dulu memang lah. Tanpa berfikir panjang kadang2 kak. Ada juga yang kecewa dengan hasil pembelian. Now, kena lagi bijak memilih sbb dah banyak sangat peniaga sekarang. Jual kadang2 barang yang sama je. Bab istikharah tu betul. Bukan hanya pada jodoh. Pada semua hal sebenarnya :)

Comel lah image google kak PC :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 30, 2016 at 11:27 AM delete

terima kasih mommy Firash..hehehehe..meeeee keceeeeee meee.kihkihkih..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 30, 2016 at 11:31 AM delete

beli online ni mudah,jimat masa dan tenaga..cepat cumanya kita kena redha bila barang tu tidak seperti yang kita harapkan..berbanding pergi belek..telek bayar dan bawa balik..lebih puas hati..hihi..betul sekarang ni jualan online sangat2 banyak..kena bijak pilih dan beza harga..
..hihihi na buat tak reti cari dan pinjam dari encik google je siqah..

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
March 30, 2016 at 4:36 PM delete

Pernah istikharah dalam mimilih kerja. Alhamdulillah dapat rezeki di situ dan ilmu walaupun tak lama

Reply
avatar
March 30, 2016 at 8:53 PM delete

Tak kira nak memilih apa sekalipun, mesti kena buat keputusan yang bijak..sandarkan maslaah kepada Allah, dan DIA akan tunjukkan jalannya

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon