Belajar Mengerti

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

BELAJAR MENGERTI || Dengar,,fahamkan..hadam betul-betul..

Belajar Mengerti
Google Quotes

Pastinya kita hendak orang memahami dan terima hasil usaha kita baik perkongsian idea..pendapat secara langsung atau tidak langsung..dengan syarat kita pun belajarlah mengerti setiap pendapat dan alasan yang diberi juga dikongsi oleh orang lain..kritikkan itu perlu..tapi awas bukan kritikkan yang condong ke arah perpecahan ukhuwah..hormat..hargai..satu sama lain..in sha Allah kita akan rasa gembira untuk melakukan sesuatu yang bermanfaat..
Previous
Next Post »

12 comments

Write comments
Mazni Munawar
AUTHOR
March 11, 2016 at 5:17 PM delete

kalau kita nak orang faham kita, kita yg kena faham orang dulu :)

Reply
avatar
Maria Firdz
AUTHOR
March 11, 2016 at 9:47 PM delete

Kan.. Belajar la untuk terima komen orang lain..

Reply
avatar
March 11, 2016 at 9:53 PM delete

Betul, setuju sgt. Org tegur kenalah terima, kite tegur bukan bermakna kite nak tunjuk pandai tapi tegur sebagai sahabat :)

Reply
avatar
March 12, 2016 at 2:24 AM delete

salam kak betul, sometimes orang tak faham why ?.. dan kita tak mampu nak fahamkan semua orang

Reply
avatar
March 12, 2016 at 2:27 AM delete

http://cahayakehalusankelembutan.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
March 12, 2016 at 9:27 AM delete

Setuju.... Saling memahami

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 12, 2016 at 9:47 PM delete

In sya Allah nanti orang berlapang dada dengar pendapat kita pula :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 12, 2016 at 9:48 PM delete

Kerana sayang...kerana nak sama2 ke syurga...amin.. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 12, 2016 at 9:49 PM delete

Itulah dia yana...susah nak fahamkan orang :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 12, 2016 at 9:50 PM delete

Akak dah join juga...good luck ya..

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon