Sila Ambil Perhatian Ya

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Image result for ingat
Google Image

SILA AMBIL PERHATIAN YA || Kalau ditanya tiada siapa pun yang mahukan ujian atau dugaan..kalau boleh semua nak berjalan lancar..setiap yang dirancang dipermudahkan..awal hingga akhir mudah saja..kan senang gitu..ya itu yang kita mahukan..semua serba senang..serba mudah serba serbi pantas..tapi hakikatnya hidup ini buka begitu..kerana ada dosa dan pahala..ada syurga dan neraka..ingat itu ya..dan sedar atau tidak ujian itu sentiasa mendampingi kita..salah satunya...

Daripada Ka‘ab bin ‘Iyadh RA katanya, aku mendengar Rasulullah SAW bersabda, Sesungguhnya bagi setiap umatku ada ujian. Ujian ke atas umatku ialah harta benda(Hadith Riwayat at-Tirmizi)
Harta..boleh buat orang lupa akhirat..dan harta juga boleh buat orang bersungguh untuk merebut syurga..jalan mana yang kita pilih..hanya kita dan Allah yang tahu..mulut boleh berbohong..tapi hati kita tidak boleh lari daripada perhatian Allah..
Previous
Next Post »

7 comments

Write comments
Sheila Adziz
AUTHOR
February 19, 2016 at 11:19 PM delete

betul sis... setuju sangat mmg itu yg manusia akan terpengaruh walaupun duit free rm10 pun kdg2 nak juga...

Reply
avatar
February 19, 2016 at 11:32 PM delete

Ujian tanda Allah sayang kn.. kejar dunia untuk akhirat yg kekal abadi..

Reply
avatar
February 20, 2016 at 12:57 AM delete

betul tu akak syg. semoga kita dikuatkan iman ketika ditimpa ujian harta benda :')

Reply
avatar
Najwa H
AUTHOR
February 20, 2016 at 12:57 AM delete

tq for this post sis... kena selalu ingatkan diri saya ni jg.
kadang2 lupa terikut2 mencari duit duit duit..

Reply
avatar
Yumida Huda
AUTHOR
February 20, 2016 at 7:21 AM delete

harta boleh buat org jadi riak.
peringatan yg bagus..moga kitak tidak tergolong org yg mengejar harta semata2

Reply
avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
February 20, 2016 at 11:24 PM delete

Asalam PC semoga harta yang ada digunakan sebaiknya untuk dunia dan ke alam akhirat

Reply
avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
February 20, 2016 at 11:28 PM delete

PC bagaimana nak dapat kan balik blog lupa pasword..buat artikal ya..alamak malu pula bertanya..pernah tanya umi aliya dan Bin Muhammad..BM bagi infor di FB..lupa dah kat mana mesej BM...PC ada tak cara ..

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon