Mudah Tapi Berat..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Toleh kanan,jeling kiri,sesuai tak?
Line clear apa lagi..sila ringankan mulut beri salam.
Sebab tidak semua tempat sesuai untuk kita beri salam..bersalaman dan beri salam berbeza,,nak bersalaman pun ada had..part ni pun PC sedang bertatih..sikit sikit..serius..

Daripada Abdillah bin Amr bin al-‘As RA, sesungguhnya seorang lelaki telah bertanya kepada Rasulullah SAW,
 “Manakah amalan yang paling baik di dalam Islam?” lalu Baginda menjawab, “Hendaklah engkau memberi makan dan memberi salam kepada orang yang engkau sudah kenal dan juga kepada orang yang belum engkau kenal.”
 
 (Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Mudah untuk kita mengumpul dan mengutip pahala.
Dan lebih mudah juga pahala itu dibatalkan.
Seperti mana pahala tidak terlihat begitu juga dosa.
Dosa.Pahala.Serah pada Allah SWT.
Tugas kita buat sehabis baik pada perkara yang baik.

Previous
Next Post »

10 comments

Write comments
December 6, 2015 at 9:51 AM delete

salam kak setuju, biasanya hak mudah tu org lupa

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
December 6, 2015 at 10:14 AM delete

pernah bila JM beri salam org tu mcm terkejut..ehhh...pelik....jawab je lah kan hurmmm

Reply
avatar
Ana Fatihah
AUTHOR
December 6, 2015 at 11:19 AM delete

Beri salam tak susah, tapi jarang2 dari kita yang amalkannya. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
December 6, 2015 at 4:13 PM delete

Kan...bila dah susah baru ingat sebab bagi salam nak minta tolong..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
December 6, 2015 at 4:13 PM delete

Hihihi....la pulak...betul2 jawab jelah...

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
December 6, 2015 at 4:14 PM delete

Mungkin senang sangat tu yang dipandang sepi..

Reply
avatar
Nao Mei
AUTHOR
December 7, 2015 at 5:17 AM delete

Realiti dunia sekarang...orang bagi salam...macam blurr je..hahaha.
Tak kenal kan....sibuk nak bagi salam.hihi

Reply
avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
December 8, 2015 at 9:17 PM delete

sedih bila ada yang depan mata tak balas salam

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon