Gedik Berpahala..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

image
Sumber Google Image

Setiap kita ada citarasa sendiri..*haruslahkan..kan..kan*
Rasanya setiap pasangan ada gelaran istimewa khas untuk memudahkan komunikasi hari hari..tak gitu..amboi..so sweet yang kadang sour juga..haha..lumrah berumahtangga..ada pasang surut..ada turun naik..mood dan emosi..susah dan senang..sebab itulah berumah...tangga..

Kalau awak jaga saya elok elok
Saya akan jaga awak elok elok

Mummy..Daddy

Eh..terbabas ke Tuan Anas Mikhail la pulakk..ngeh..ngeh..ngeh..maklumlah tengah hot sangatkan..kan..kan..

Budak tingkatan 2 pun dah ber "Mummy" ber "Daddy" ber "Papa ber"Mama" bila bercakap dengan boyfriend girlfriend zaman sekarang ni you all..huurmmm..risau..tidak semuanya kecundang..ada juga yang sama sama berjaya hingga ke menara gading..mungkin itu cinta merangkumi semua aspek..memang kagum..alhamdulillah..sayangnya boleh dikira dengan jari..tak apalah,kita lihat,kita doakan..

Rasulullah SAW sendiri pun sentiasa memberi layanan yang baik untuk isteri isteri baginda..baik yang dikahwini itu janda atau anak dara..
Baginda juga memanggil Saidatina Aisyah(Ya Humairah).. 
"Wahai si pipi kemerah-merahan"..

Rasulullah SAW pernah bersabda, 
"Apabila pasangan suami isteri berpegangan tangan, maka dosa-dosa akan keluar melalui celah-celah jari mereka".

Banyak sunnah Baginda SAW yang boleh kita ikuti..contohi..in sha Allah..sunnah itu untuk mendekatkan kita dengan Rasulullah SAW bukan dijadikan alasan untuk kepentingan peribadi.
Previous
Next Post »

4 comments

Write comments
mdm nissa
AUTHOR
November 28, 2015 at 9:25 PM delete

Comel je tajuk entry tu...Btw, cantik belog'nye (^_^)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 28, 2015 at 11:37 PM delete

Hihihi...terima kasih mdm nissa.. :)

Reply
avatar
November 29, 2015 at 1:11 AM delete

salam . perempuan nak ke syurga mudah , ke neraka pun mudah , tinggal kena pilih je :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 29, 2015 at 11:15 PM delete

Mudah nak ke neraka tu yang bahaya yana :(

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon