Bukan Lagi Keperluan Atau Kehendak Tapi....

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Bukan lagi keperluan atau kehendak.....
Tapi brand*jenama dik non oiii*dan harga*belek 10 kali jeling hujung mata tagging harga tuu..tu..tuuu..hihi..senyum kelat tutup mata*

Keperluan atau kehendak..pastinya dulukan keperluan.
Kemudian keperluan itu pula ditapis lagi antara jenama,harga dan...dan...dan...raba poket sendiri..*jangan kesah tebalnya poket orang,tak usah jeling kembungnya bag duit orang..tak perlu menangis sampai serak tekak..ok faham?*
Sekarang terlalu banyak perniagaan online.Klik la yang wajar.Klik yang sepadan kemampuan.Klik yang tidak membebankan..Klik..klik..klik...yang penting jangan lupa klik akaun bank..bayar..ok..baru barang sampai depan pintu.

Sumber Google 

Terkadang kita tewas juga mangsa situasi..biasanya kita emosi..selalu kita tersepit dengan nafsu nafsi dan kemampuan diri..
Allahu..subhanAllah..
Previous
Next Post »

20 comments

Write comments
November 12, 2015 at 4:37 PM delete

terima kasih atas pesan kak, haiah pantang nampak yang cantik , tapi Alhamdulillah masih bertahan hehee

Reply
avatar
Atie Yusof
AUTHOR
November 12, 2015 at 4:45 PM delete

dulu2 sy rajin sangat beli online ni PC.termasuk lah zalora... tapi skrg dah pandai tapis.. dah boleh fikir mana yg penting atau tidak.. sllu nya beli yg betul2 nk guna shaj.... jgn tewas oleh nafsu... huhu

Reply
avatar
kak gojes
AUTHOR
November 12, 2015 at 4:58 PM delete

ahahah...shopping sampai lupa diri tu PC..awas

Reply
avatar
Mizz Aiza
AUTHOR
November 12, 2015 at 5:02 PM delete

Sebaiknya membelilah mengikut keperluan..

Reply
avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
November 12, 2015 at 5:55 PM delete

Asalam PC..setuju dengan kenyataan PC..usah terlalu ambil risiko..mudahkan agar ringan ..kalau ada ikhlas terima..inshaAllah ada rezeki ya...

Reply
avatar
November 12, 2015 at 6:03 PM delete

Assalamualaikum PC..
Sebelum membeli otak akak kena tapis sama ada kehendak atau keperluan. Jika kehendak abaikan just tulis dlm wishlist dulu, jika keperluan perlu diusahakan..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2015 at 6:30 PM delete

Hehe...biasalah kalau sehelai dua...sepasang dua...itu lumrah yana tak jadi masalah pun..mahal ke...murah ke...yelah nak juga membeli ye tak...yang perlu dielak bila berlebihan itu je..hihi :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2015 at 6:31 PM delete

Ok je kak..kadang online lagi murah sebenarnya...hihi..tapi sekarang ni kita memang kena bijak berbelanjakan...lagilah dengan situasi sekarang ni :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2015 at 6:32 PM delete

Itu yang ba...ha..ya KG.. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2015 at 6:33 PM delete

Betul aiza..itu lebih tenteramkan hati.. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2015 at 6:34 PM delete

Waalaikummusalam cikgu..betul cikgu..yang penting besederhana dalam segenap hal :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2015 at 6:36 PM delete

Waalaikummusalam kak..samalah PC..tapis banyak kali...keadaan dulu dengan sekarang jauh beza..sangat berbeza :)

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
November 12, 2015 at 10:28 PM delete

PC tak salah membeli untuk kepuasan dari asalkan bukan satu pembaziran dan bak kata orang ukur baju di badan sendiri kan ,ikut kemampuan masing2 :)

Reply
avatar
Mama Kembar 3
AUTHOR
November 12, 2015 at 11:23 PM delete

Online shopping selalu buat kehendak jd keperluan..sbb mudah sgt klik klik...trbeli huhu

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2015 at 11:27 PM delete

Betul kak ana..asal berpada2..sekali sekala...dan sekiranya mampu kerap juga boleh,,yang penting besederhana dan tidak membazir..hihi.. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
November 12, 2015 at 11:29 PM delete

Hihihi...PC setakat ni shopping barang keperluan..pakaian dll belum pernah mama...kalau produk ubatan pernah juga.. :)

Reply
avatar
November 13, 2015 at 10:57 AM delete

heee. Lissa kalau tengok benda lawa dan berjenama memang lost control.. tapi oleh sebab bajet tidak mencukupi.. pendam jek lah yer kak.. haha

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
November 13, 2015 at 11:00 AM delete

Huhuhu yang paling penting kita kena ukur baju di badan sendiri. Berbelanja ikut kemampuan :)

Reply
avatar
Mardiah Diana
AUTHOR
November 14, 2015 at 8:13 PM delete

Suka tengok sesuatu yang cantik terus nak beli...tapi haruslah berpada²...jangan nak main beli jer...fikir dulu sebelum bertindak...hihi

Reply
avatar
November 15, 2015 at 5:10 PM delete

Setiap kali tengok benda yang terpikat dihati.. rasa mcm nak beli.. mesti akan ckp pd diri sendiri.. itu nafsu semata-mata..
huhuu tp kekdng tertewas jugak T_T

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon