P A K U

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Image
Image Google 

||P A K U||

Bila dah mula meroyan..mula la semua peribahasa..simpulan bahasa keluar..mengata dulang paku serpih..mengata orang dia yang lebih"..yang ganas sikit dia ada penutupnya.."phuiii"..hehe..ingat jangat fikir puas hati kita saja..orang lain juga ada cara masing masing nak puaskan hati..tidak rugi berhemah sentiasa.

Hantu paku..orang tua tua selalu sebut hantu paku gara gara hendak menakut nakutkan anak atau cucu yang sukar dengar kata..bila dimomokkan dengan perkara sebegitu sedikit sebanyak mereka mendengar kata..alhamdulillah..tidak kurang yang kalis dan kebal..Allahu..

Gergaji tajam sangat.Tukul besi power..belum ketuk paku dah bengkok.Zink kilat memancar mancar..tapi paku tak ada..hehehe..mood ke laut terus tukang buat rumah tu..terus start motor pergi ngeteh dulu sementara tuan rumah beli paku 4 kilogram..begitulah resamnya hidup ini saling melengkapi dan saling memerlukan..yang utama Pastikan Allah Kekal Utuh di hati kita..
Previous
Next Post »

9 comments

Write comments
October 25, 2015 at 11:50 AM delete

Assalamualaikum PC,

Betul, macam mana fungsi paku untuk melekatkan antara satu dgn lain supaya kukuh macam tu juga dgn hati kita kepada Allah.. Sangat setuju..

* Sis dah balas thru shoutbox sis.. ;-)

Reply
avatar
Ana Fatihah
AUTHOR
October 25, 2015 at 12:04 PM delete

Dalam hidup juga perlu ada give and take.
Hiduplah untuk memberi bukan menerima. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
October 25, 2015 at 3:45 PM delete

Waalaikummusalam kak..harap kita paku hati kita kerana Allah..
*Alhamdulillah terima kasih kak bagi respond..

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
October 25, 2015 at 4:06 PM delete

Terpaku juga membaca tadi...

Reply
avatar
October 25, 2015 at 8:47 PM delete

Saling melengkapi dan saling menerima mmg kena sentiasa ada dlm kehidupan kta... :)

Reply
avatar
October 26, 2015 at 9:42 AM delete

Saling melengkapi..
ada yang perlu dipaku, ada yang jadi paku, ada yang jadi penukul paku :)

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon