Tindak balaS

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

::.tindak balas.::

tindak balas
Google image

Emosi..kalau PC..zaman kanak kanak..seingat PC bila mama nasihat boleh lagi sengih sengih macam kerang segar tu ha..tapi bila baba yang bersuara..*uwaaaa melalak..5 minit PC hilang  selera makan*..itu dulu..zaman PC kanak kanak rebina..sentap - masuk bilik - peluk bantal busuk - nangis*sekejap saja*..sekarang anak anak bila kena marah beremosi juga..tapi cara mereka meluah emosi terlalu jauh bezanya..terlalu ok..terlalu berbeza..haruslah kan..kan..tahun 2015..bertambah moden..serba serbi..kena marah*padahal nasihat saja pun*- merajuk - masuk bilik - main game - wassap - wechat - selfie selpot - update blog*eh* - lama lama mak ayah risau..keliru jadinya*dimarah cuma 10 minit..berkurung dalam bilik 2 hari..alah kawan datang hantar makanan lalu tingkap,,kfc,mc d..pizza..hebat..hebat hehehe*..terkadang mak ayah menjadi serba salah..di marah takut anak lebih menjarak..memberontak..mana mungkin yang silap sekadar dipandang tanpa teguran..in sya Allah boleh..dengan syarat mulakan sedari rebung..

Tindak balas sukar dijangka..adakalanya spontan berlakunya..biar pun kita rasa sudah cukup bersedia..kadangkala macam hilang punca..tidak kira bermula dari mana..daripada siapa sesuatu perkara itu bermula..berhati hati dalam memberi sebarang tindak balas..sama ada berupa buah fikiran mahupun melalui tindak tanduk..



Previous
Next Post »

7 comments

Write comments
September 3, 2015 at 8:55 PM delete

Hahaha sama lah bila ayah yang bersuara cepat je sentap! Kadang dah besar ni pun tetap senang je nak terasa.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
September 4, 2015 at 11:35 AM delete

@Nadratul Syazwana
hehehehe..kan..akak pun pelik juga kenapa jadi macam tu..

Reply
avatar
September 4, 2015 at 11:12 PM delete

beza sangat dulu dan sekarang =__='

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon