Detik detik terakhiR..

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Detik detik terakhir
Google image 

◆♡detik detik terakhir♡◆

Tajuk..bukan main..takut juga jadi salah sangka..hendak cerita tentang mati ke..pastinya PC tak mungkin boleh jawab..kerana maut itu rahsia Allah SWT kan..bagaimana rasanya nyawa dicabut daripada tubuh..wallahuaa'lam..rezeki masing masing..husnul khatimah atau su'ul khatimah..HUSNUL KHATIMAH dambaan kita semua..betul tak..amin...amin..amin..

Ada orang suka buat kerja awal..tak kurang yang gemar buat kerja minit minit terakhir..last minute lagi mencabar katanya*nak lagi mencabar suap popcorn ngadap televisyen..haa kan*..ok terpulang hak masing masing..silakan..yang penting TIDAK mengganggu,menyusahkan atau menimbulkan onar kepada orang lain penghujungnya..TETAPI dalam situasi menduduki peperiksaan tahunan atau UPSR,PT3,SPM mahu pun STPM..bekerja keraslah sedar awal waktu masuk ke dewan peperiksaan hingga masa masa terakhir..CURI masa..selagi guru pengawas yang kutip kertas jawapan belum sampai ke meja sendiri...peluang untuk tambah jawapan masih ada..biarpun hanya sepatah perkataan..*jangan curi alat tulis kawan pulak..huhu..pitam kawan tu nanti*
Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
Puan Wawa
AUTHOR
September 6, 2015 at 8:30 PM delete

Betul tu, study awal2..")

Reply
avatar
GaRy™
AUTHOR
September 6, 2015 at 9:29 PM delete

kena study smart. rancang jadual. pengurusan masa yang efektif itu perlu sebagai seorang pelajar. adik sy pun ambik SPM tahun ni. selamat berjaya kepada semua calon yang bakal menduduki peperiksaan.

Reply
avatar
nor azman
AUTHOR
September 7, 2015 at 12:06 AM delete

Stdy kena bijak..ikut kemampuan dan jgn tesion

Reply
avatar
Ija Rased
AUTHOR
September 7, 2015 at 7:47 AM delete

assalam..singgah pagi.
persediaan awal tu penting supaya kita tak kelam kabut. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
September 7, 2015 at 10:45 AM delete

@Puan Wawa
Supaya tak kelam kabut kan..hehe.,tapi ada juga yang menang cerdik..bljrnya cuma di sekolah..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
September 7, 2015 at 10:46 AM delete

@GaRy™
Betul..study smart,.not study hard..perancangan sangat penting..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
September 7, 2015 at 10:47 AM delete

@nor azman
Kadang persekitaran yang buat mereka tertekan..lagi2 klu ada family yang suka membeza beza..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
September 7, 2015 at 10:48 AM delete

@Ija Rased
Tepat...persiapan segenap sudutkan...

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon