Siap sedia

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

♡●○°siap sedia°○●♡
Segenap sudut..yes kita mesti bersedia..bertindak mengikut keperluan seperti bercakap waktu perlu dan diam tiba waktu..
Cool itu bagus..relax itu baik..santai itu perlu..namun sesuaikan mengikut persekitaran..andai semua perkara dipandang mudah..diambil ringan..takut takut kita tidak bersedia..kita sememangnya tidak boleh menganalisis takdir..tapi kita boleh berusaha untuk perbaiki apa yang kurang dan lemah..

Sejadah itu ringan..kiblat itu tepat..jangan kita memberatkan jasad..
Salam maghrib ukhuwah semua..ikat hubungan kita dalam setiap du'a..moga Allah terima rayuan hamba..

Siap sedia
Google image 

Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
ana fatihah
AUTHOR
August 19, 2015 at 11:09 PM delete

Pokoknya, setiap kali nak buat sesuatu. Tanya pada diri.
"Allah redha tak dengan apa yang aku nak buat ni?"

In shaa Allah terjaga amalan kita. :)

#pesanan untuk diri juga

Reply
avatar
VitaminSuci
AUTHOR
August 20, 2015 at 8:15 AM delete

Assalamualaikum. Terima kasih untuk info hebat ni. Rajin beribadah, Allah pun sayang.

Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog awak di bloglist saya. Terima kasih.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 20, 2015 at 9:40 AM delete

@ana fatihah
Setuju..dulukan apa yang Allah suka..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 20, 2015 at 9:41 AM delete

@VitaminSuci
Waalaikummusalam..terima kasih ye..nanti PC singgah..

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
August 20, 2015 at 9:15 PM delete

Sentiasa ingat Allah ..

Reply
avatar
August 21, 2015 at 1:14 AM delete

Sedia menunaikan yang wajib itu penting :)

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon