Sedih..bila sebahagiannya menghilanG

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Sedih bila sebahagiannya menghilang
Google image 

*•°sedih..bila sebahagiannya menghilang*•°

Sedari kecil PC memang tidak pernah berpisah dengan baba mama..dan ikatan perkahwinan itu melerai semuanya..tanggungjawab..amboi mukhadimah..ngalahkan duduk oversea..tapi percayalah hanya yang mengalami dapat merasai..bukan mudah..tapi tidak mustahil..sejak dari hari itu PC wajibkan diri sehari mesti hantar message pada baba mama 3 kali sehari..pagi..petang dan malam..*moga terus istiqhomah..dan setiap message itu PC tidak pernah tinggal "jua sayang baba mama" dan "ada apa apa bagitahu jua"..seminggu sekali PC akan call..sembang sejam atau sejam setengah..jamak semua cerita..*sambil sembang sambil cas telefon..

Tadi baba call,,

Baba : Assalammualaikum jua
PC : Waalaikummusalam ba

Baba : jua sihat..kata baru batuk selesema bengkak gusi
PC : alhamdulillah ok dah ba..baba kat mana ni..sihat..

Baba : kebun..tabur garam kat pokok sawit ni ha..sihat..yang selalu sakit kocek ni ha...hahahaha 
PC : hahahahaha..baba perlukan duit..nak jua bantu..*risau

Baba : eh tak..tak tak perlu..cuma jua tolong doa ye..ni baba dah nak balik rumah..lepas tu nak pegi balai polis buat report..mama pun nak ikut..
PC : kenapa ba?..kenapa?..ada apa?..degup jantung dah berterabur..*dah 30 minit sembang ketawa ketawa..tiba tiba nak balik pegi balai polis buat report..suara serius..tergesa gesa pulak tu..

Baba : bujang hilang..dah seminggu...dah puas cari..agak agak polis marah tak ye sebab dah lebih 24 jam..mama tengah sedih tu kat rumah..
PC : adoi la baba..+#$/^*&€£¥..

Baba : kan jua pesan ada apa apa bagitahu..ni bujang hilang..
PC : ye tak ye juga..*patutlah hari tu mama call cerita pasal anak ayam mama mati kena hempap zink..hai...walaweaaa

Kucing dah jadi sebahagian ahli keluarga kami..lahirnya di rumah kami..membesar depan mata..jadi kawan gaduh dan tempat bermanja gurau senda..semua ada..buat mama jadi hulk bila ada yang pecahkan pasu bunga mama..ada yang buat baba jadi rasaksa bila kain pelikat baba koyak rabak dijadikan mainan..tapi bila hilang..sedihnya bukan kepalang..35 tahun bukan jangka masa yang singkat..macam jaga anak juga..ditegur..dimarah..sekali sekala dirotan..kerana SAYANG..



Previous
Next Post »

14 comments

Write comments
tiga lalat
AUTHOR
August 24, 2015 at 9:15 PM delete

saperlar tak sayang anak, tapi ada kan makk ., kanns ;p

Reply
avatar
Lieya Von Jay
AUTHOR
August 24, 2015 at 11:02 PM delete

sama la kak PC.. kucing dengan family saya pon xdpt dipisahkan. kucing tu mcm adik sniri ja ^_^

Reply
avatar
Hajar Shikin
AUTHOR
August 25, 2015 at 12:32 AM delete

Bahaya PC sembang sambil cas telefon

Reply
avatar
August 25, 2015 at 9:03 AM delete

umh kat kg pun ditemani kucing bila ank2 makin bsar..

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
August 25, 2015 at 10:59 AM delete

Alhamdulillah moga terus istiqomah...Mcm kak lya jugak klau sehari dua tk dgr suara mak ayah bkh jtuh rinduuu...

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 25, 2015 at 11:31 AM delete

@tiga lalat
Ada ramai..tapi mungkin melakukan dalam keterpaksaan..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 25, 2015 at 11:31 AM delete

@Lieya Von Jay
Kan..hehe...dah macam darah daging jadinya kan lieya.,

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 25, 2015 at 11:33 AM delete

@Hajar Shikin
Betul..boleh meletupkan..atau renjatan ea..in sya Allah tak buat lagi..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 25, 2015 at 11:33 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI
Bela kucing pun dah macam satu terapi jugakan yui..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 25, 2015 at 11:34 AM delete

@Akif Imtiyaz
Kan kak..tak apalah walau sembang kosong pun..asal boleh dengar suara lega..

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
August 26, 2015 at 9:29 AM delete

Zumal kalau berjauhan dengan tok mesto Zumal akan bergayut di telefon ^-^

Reply
avatar
Cik Ash
AUTHOR
August 26, 2015 at 8:46 PM delete

Ekin call dlm seminggu 3 kali smpai xtaw nk ckp apa...

Kucing kita jaga dari kecik memey syg la..

Reply
avatar
September 12, 2015 at 2:26 AM delete

Sumber informasi yang sangat bermanfaat

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon