::PC berjinak jinak dengan AUTO PUBLISH::

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

from google image

Moga sahabat sekalian berda dalam kondisi yang sihat sentiasa..alhamdulillah..amin..cuaca mendung..hujan atau tidak masih lagi rahsia..asal tidak mendengar guruh dilangit..air ditempayan cepat cepat dicurahkan ye..bahaya..bersabarlah..

Semakin lama PC berada dialam blogger ini..semakin banyak yang PC tidak tahu sebenarnya..dan semakin itu buat PC gigih untuk ulangkaji satu persatu..terkedek kedek kiteww..semput mengejar..tolonggg....tolongggg..selain bertanya dengan sahabat yang baik hati budi..tutorial juga mainkn peranan penting..yes..pahala yang berpanjangan ok kalian dapat..insha Allah..

Di awal berjinak jinak dengan blog ni..PC pernah gundah gulana..terutama bila balik kampung..balik kampung gembira tahap dewa ko..yang sedih bila ingat ehh belum update entry di blog la..kesian kawan kawan singgah..jemu..balik balik entry yang sama..kulat,,kusam dan bertahi lalat..hehe..

AUTO PUBLISH..simple je kan..tapi dek tidak tahu..maka  ke lautlah kita..sekarang alhamdulillah..boleh la aplikasikan sikit sikit..Sebab kenapa PC berjinak jinak dengan AUTO PUBLISH!??!!..ok..ia sangat membantu..terutama bila kita menghadapi kekangan masa..mengalami masalah mobile data atau coverage yang sendu lagi semput..sebenarnya kita boleh lebih fokus untuk berblogwalking dan singgah isi tabung untuk kawan kawan blogger yang comel lagi segak bergaya,,hendak seribu usaha..tidak mahu..apa pun tak boleh kan..kan..





Previous
Next Post »

10 comments

Write comments
anamizu
AUTHOR
August 2, 2015 at 10:39 AM delete

haah betul betul. ana pon suke susun scheduled post.
kang kesian kawan2 singgah rumah kite lama xde tuan umah hehe

Reply
avatar
Ieka Farhana
AUTHOR
August 2, 2015 at 11:18 AM delete

even dah lima tahun berada dalam dunia blgger seriously kita tatau pun pasal auto publish.. sedih tak kak PC? hahaha

Reply
avatar
August 2, 2015 at 11:44 AM delete

betul tu kak..
akak kena selalu buat schedule kalau nak mudah .. macam Lyssa laa..
Kalau Lyssa betul free sometimes tu , Lyssa update 4 entry sekali post ,, tapi schedule kan ikut masa ...

Contoh , 9 pagi .. 12 tghari .. 4 petang dan 8 malam ...
So , mudah untuk kita dapat trafik yang banyakk dalam 1 hari ... heheheh .. itu pun kalau otak tak penat nak fikir taip apaa . hihi :P

Reply
avatar
Puan Wawa
AUTHOR
August 2, 2015 at 1:03 PM delete

Wawa apply schedule post skarg.. Bila time free, wawa bw laju2..hihi

Reply
avatar
Cik Candy
AUTHOR
August 2, 2015 at 1:34 PM delete

Cc selalu nampak perkataan auto post nie tapi tak tahu pulak apakah dia. Huhuuu skrg baru tahu secara detailnya. Thanks utk info kak

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 2, 2015 at 7:13 PM delete

@anamizu
tulah..PC pun fikir macam tu juga..sama pulak..hehehehe..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 2, 2015 at 7:15 PM delete

@Ieka Farhana
akak tau pun tengok tutorial dik..pening sebenarnya..hehehehe..tp alhamdulillah ada jalan penyelesaian..aminn.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 2, 2015 at 7:17 PM delete

@Lyssa Faizureen
masya Allah..terima kasih lyssa bagi petua dan tips..alhamdulillah..tulah..kadang tu ideanya ke hutan..kejap ke laut..belum yang ke padang bola..haiii..tapi insha Allah..akak cuba praktikkan ye..sebab sebelum ni guna autopost ni bila nak balik kampung je..huhuhuhuhu..tq hadikk..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 2, 2015 at 7:18 PM delete

@Puan Wawa
sedikit sebanyak membantu juga kan..jadi kita ada masa lebih untuk bw..buat entry lain untuk hari esok..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 2, 2015 at 7:20 PM delete

@Cik Candy
tak apa..kita sama sama belajar...sama sama tambah ilmu..share mana yang patut..baru seronok berblog..hehehehe..PC pun banyak perkara kena belajar ni...

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon