♡♡bila bila♡♡

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Mood syawal masih merah menyala..dah puasa sebulan..raya pun sebulan kisahnya..kan syawal bulan kemenangan bagi ummat yang berpuasa..yang tak puasa..atau tidak boleh berpuasa atas sebab sebab yang diharuskan atau diharamkan berpuasa..sila qada ye intan payung..bukan berlenggang kangkung ok..puasa ni seronoknya terasa hebat bila menghampiri waktu berbuka..walau sekadar dengan segelas air kosong dan 3 biji kurma..wahhh nikmat ko..sebelum Ramadhan 1437H..sila lunaskan hutang ye..slow slow..

Kita sentiasa bersaing..bertanding..bertandang pun ye juga..hehe..pot pet pot pet..seolah bersaing dengan waktu..bertanding dengan takdir..buktinya kita suka merancang..kita usaha..kita berdu'a..yes,bagus..bukan melawan Pencipta..tapi ikhtiar untuk raih ikhsan dariNYA..semalam adalah takdir yang telah pun tercatat untuk kita sedari alam rahim lagi..hari ini kita seolah jurutera yang sedang merangka..

Usia bukan syarat untuk malaikat maut datang menyapa..bila bila..di mana mana..sesiapa saja..jadi mengapa kita mesti berkira kira untuk beralih arah ke zone yang lebih positive..



Ayam peliharaan mama dan babah PC..apalah yang disembangkan..pandai pulak cari tempat berehat yang selesa tu..nampak macam 2..sebenarnya 3 ekor..hihi..walau siapa pun yang bakal menyembelihnya..nyawanya tetap milik Allah..


Previous
Next Post »

14 comments

Write comments
aeinna Musa
AUTHOR
July 27, 2015 at 12:48 AM delete

Sentiasa merancang bukti kita cuba yg terbaik

Reply
avatar
aeinna Musa
AUTHOR
July 27, 2015 at 12:48 AM delete

Sentiasa merancang bukti kita cuba yg terbaik

Reply
avatar
ana fatihah
AUTHOR
July 27, 2015 at 1:20 AM delete

Maut itu tidak mengenal usia. Bila tiba waktunya, kita tidak boleh percepat atau perlambatkan ia walau sesaat.

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
July 27, 2015 at 3:41 AM delete

Nak berubah teruskan saja kan, jangan pula meletakkan masa kerana kita tak tahu bila ajal bakal menjemput... Terima kasih PC kerana membuat Zumal sedar dari terus leka...

Reply
avatar
mizz yatiey
AUTHOR
July 27, 2015 at 8:10 AM delete

itulah manusia, kalau nak sesuatu, mana boleh peluk tubuh saja, rezeki pun tak jatuh dr langit dengan sengaja, usaha dan ikhtiar itu yg harus kita lakukan..Allah suka org yg berusaha..kan?

Reply
avatar
Yan Ty
AUTHOR
July 27, 2015 at 8:42 AM delete

nawaitu tu kena betul , pa2pun semoga semua OK nanti

Reply
avatar
July 27, 2015 at 8:50 AM delete

yg pntg kena sntiasa berusaha =)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 27, 2015 at 9:51 AM delete

@aeinna Musa
tepat tu..sebab Allah pun pandang usaha kita..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 27, 2015 at 9:51 AM delete

@ana fatihah
mesti sentiasa berada pada zone kebaikkan..in sya Allah aminn.,

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 27, 2015 at 9:52 AM delete

@Dunia Zumal
PC pun sedang perbaiki diri zumal..takut dengan dosa dosa lampau..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 27, 2015 at 9:53 AM delete

@mizz yatiey
betul..usaha bersungguh..berdoa kemudian barulah kita bertawakkal..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 27, 2015 at 9:54 AM delete

@Yan Ty
nawaitu tu umpana landasan..kukuh landasan..mantaplah jadinya..

Reply
avatar
VitaminSuci
AUTHOR
July 27, 2015 at 10:28 AM delete

Betul tu PC. The more we give, the more we get.

Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog PC di bloglist saya. Terima kasih.

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon