♡♡ada nilainya♡♡

Bissmillahirahmanirahim 
Assalammualaikum ukhuwah ♡ 

Google image 

Syukur atas segala nikmat..selawat padamu wahai Rasulullah SAW kekasih ummat..syafaatmu yang kami idam idamkan teramat..

Plastik,,kertas,,kaca..pun punya  nilai..buktinya sana sini kempen kitar semula diwarwarkan..terpulang pada diri mahu pilih membutakan mata atau berusaha mencelikkan hati..lihat sejelas jelasnya..kalau perlu berkanta..silakan..supaya bukan khalifah comel yang tidak berdosa menjadi isinya..

Setiap apa yang Allah cipta..tiada yang sia sia..tapi mengapa kita manusia pula yang terkadang suka mensia siakannya..masyaAllah. ..nauzubillah..terkesima dek indahnya dunia buat kita alpa seketika..penghujungnya lari terkedek kedek konon nak terjun masuk dalam perigi..owhh sayangnya perigi buta yang dalamnya tak sampai pun 3 depa..hihi..mungkin awalnya lara,,hujungnya bahagia gembira..atau awalnya ceria..akhirnya tersangat sengsara..Allah..

Kecantikan si merak pasti pada kembang ekornya,berkilat warnanya..corak bulunya..walau pun tidak lama itulah jadi kebanggannya..kena gigit biawak punggungnya habis rabak dik..hihi..sementara ada beringatlah..thank you Allah kerana menjentik hati kita dengan 1001 rasa,,supaya kita berpaling mencarinya..
Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
Kakzakie
AUTHOR
June 5, 2015 at 4:35 PM delete

Tak rugi merendah diri daripada bermegah-megah sekali Allah tarik zapp! sekali lalu habis...

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
June 6, 2015 at 1:21 AM delete

Gunakan Ramadhan yang bakal tiba sebagai pembuka jalan kembali kepadaNya.

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon