♡♡tunjang♡♡

Bissmillahirahmanirahim 
Assalammualaikum ukhuwahMoga ukhuwah semua senantiasa berada dalam limpah kasih sayang Allah SWT..in sya Allah..fikir yang baik baik..moga yang hadir juga baik baik..Allah pandang qalbu kita..amenn..

Ikatan suci..
kita memandang sebuah hubungan cinta yang diakhiri dengan ijab dan qabul..itu ikatan suci..betul..dan tepat..bila sebuah masjid didirikan..menangislah syaitan dan iblis kerana hilang port hendak di onarkan..di cerca merbakan..jadi kita kena sentiasa imarahkan hubungan yang halal lagi suci itu dengan syariat Ilahi..

Ketua..
sebuah kapal ada nakhodanya..memberi arahan..dan boleh menerima pendapat anak anak kapalnya..itu nakhoda yang terbaik..dan anak kapal..berani ke nak ingkar arahan..dusshhh..tapi andai tergelincir dari apa sewajarnya..silakan membantah..tapi penuh hikmah dan adab..biar slow tapi zuppp menusuk qalbu dik..sentap..lari laju laju..minta maaf..

Hardcopy..
Luaran..dalaman..bunyi dah lain apatah lagi ejaannyakan..haruslah..
Mudah orang membuat telahan..bagai nujum..zass..padahal sekadar memandang melalui ekor mata..bukan kuda sahaja ada ekor dik..namun ingat..kita sebaik baik kejadian..alhamdulillah..biar kuda sekadar dijadikan tunggangan untuk berlatih salah satu sunnah Rasulullah SAW..selagi boleh..sedaya mungkin seiringkan luaran dan dalaman..biar tidak canggung..destinasi kita akhirat..teratak akhir kita moga moga syurga abadi..cukuplah kita mendongak ke langit sambil menadah tangan mohon keampunan daripadaNYA..minta apa yang dihajati.. selebihnya lihatlah bumi yang dipijak..Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
puteri airyn
AUTHOR
March 15, 2015 at 9:53 PM delete

Assalammualaikum.. Hai jua.. Lama Erin tak singgah sini..

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
March 18, 2015 at 1:19 AM delete

wah dalam maksudnya itu.. susah betul nak hadam perenggan last tu. don't judge the book by its cover ke kekdahnya.. ? ^_^

p/s: hai cik jua =)

Reply
avatar
Zizie Zack
AUTHOR
March 20, 2015 at 9:54 PM delete

perenggan last zizie xdapat maksud nasihatnya kak...

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 21, 2015 at 8:06 PM delete

@puteri airyn
Waalaikummussalam airyn..hye.,

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 21, 2015 at 8:06 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI
MasyaAllah yeke..banyak yang perlu pc perbaiki ni..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 21, 2015 at 8:07 PM delete

@Gee Lion
hehe..ala..boleh juga macam tu tafsirannya..

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
March 21, 2015 at 8:10 PM delete

@Zizie Zack
bergantung pada tafsiran yang baca zie..tapi bagi sudut tafsiran akak..kalau boleh apa dihati kita sama yang kita pamerkan diluaran..jangan kita mudah menilai..sekali pandang terus buat tafsiran..

Reply
avatar

Kata-kata kalian itu INSPIRASI..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon