♡♡redup♡♡

Bissmillahirahmanirahim 
Assalammualaikum  ukhwah semua..

Rezeki..
hujan..panas terik..semua rezeki..sudah lumrahnya mulut ringan hendak complain saja..pastinya tidak disengajakan..kan..kan..bersangka baik ye..bila mana sudah terucap yang membayangkan seolah lupa setiap nikmat yang Allah pinjamkan..dengan kadar segera beristighfarlah ye..bolehkan..alololo..comel sangat..alhamdulillah..

Refill..refresh..
Syukur..seronok balik kampung..sebaris senyuman cukup menenangkan..lebih bermakna bila terkejut gembira terpancar pada sinar mata mereka..baba mama..mak abah..yeyy..jumpa saudara mara..adik beradik..ipar duai..biras..jumpa bertukar tukar cerita..beza dan jarak usia bukan sempadan..bukan gila..tapi gila gila..lawak jenaka disulam kata nasihat..masya Allah..nikmat..nikmat..Allah sudah menyusun..kita??doa..usaha dan tawakkal..

Tarbiah hati..
cepat masa berlalu..tanggungjawab..berusaha untuk dilunaskan..panjang umur jumpa lagi..insyaAllah amin..sedih..kesesakan lalu lintas..lumrah..sedia maklum..maka bersiap sedia untuk tempuhinya..bersabar dan mesti bertabah hati..mesti..pandang setiap ujian itu satu nikmat..nikmat pahala..kalau kita hendak cinta Allah..kita haruslah berkasih sayang..oleh itu putihkan hati..Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
March 3, 2015 at 9:34 AM delete

allahuakhbar... thanks mengingati ku sama... setiap nikmat ynag ada di dunia ni hanya sementara.. Nikmat dunia hanya sementara... ynag memanti adalah di akhirat kelah..dan nikmatnya bila kita berada di kampung bersama keluarga kan.. mengingtkan saya zaman kanak2 dulu..

Reply
avatar
Kakzakie
AUTHOR
March 3, 2015 at 10:03 AM delete

Sesak di lalulintas masih selesa sebab duduk dlm kenderaan yg ada airconditioner.. Bayangkan di padang mahsyar yg sesak kelak, matahari sejengkal atas kepala..

Reply
avatar
Kakzakie
AUTHOR
March 3, 2015 at 10:03 AM delete

Eh... belum habis lagi dik hihi..

Sejengkal atas kepala. Mampukah amalan yg kita ada untuk menghadapi semua itu?

Reply
avatar

Sepatah Dua Kata Kalian Amat PC Hargai..TERIMA KASIH.. EmoticonEmoticon